Ma 2022. 8 11.
Zsuzsanna, Tiborc, Klára napja van.
Látogatók száma : 53001356    
Honlapkeszites

Egymás munkájával ismerkednek az Autisták Országos Szövetségének tagszervezetei

Az Info-Pont kanizsai irodájában a régió szakemberei találkoztak, de olyan családokat is vártak, amelyek érintettek az autizmusban.


Az Autisták Országos Szövetsége a jövõben is erõsítené a kapcsolatot az egyes tagszervezetek között, egyebek mellett ez volt a kanizsai találkozó célja. A szakmai összejövetelnek az AOSZ Info-Pont Bajza utcai irodája adott otthont, amely 2016 végén nyitotta meg kapuit. Gyõrfy Anikó, az Alapítvány az Autista Gyermekekért kuratóriumi tagja elmondta: „Nagyon sok család megkeresett minket. Mivel az Info-Pontnak van egy érdekvédelmi szerepe is, ezért megkeressük a helyi szervezeteket is, az autizmussal kapcsolatos intézményeket. A napokban a nagykanizsai tankerület igazgatójával, Magyar Ferenccel tárgyaltunk, aki nagyon pozitívan állt hozzá az autizmushoz, és megoldási javaslatokat fogalmazott meg, úgyhogy csak pozitív tapasztalatokról tudunk beszámolni.”

A pénteki találkozón részt vett Kõvári Edit, a szövetség elnöke is, aki sok más mellett a tagszervezetek szerepét hangsúlyozta, hiszen a szerteágazó igényeknek csak közösen, a helyi viszonyokat ismerve lehet megfelelni. „Én azt gondolom, akkor tud egy ilyen szervezet munkájával elégedett lenni mindaz, akiért dolgozunk, ha mindenkinek az igénye becsatornázódik. Ezt nem tudjuk egyedül csinálni, csak a tagszervezeteinkkel közösen. Az sem elvárható, hogy több ezer emberrel kapcsolatban legyen egy országos szövetség – ez az egyik pillére ennek a munkának, a másik, hogy a jog- és a közigazgatás rendszerét pontosan ismerjük” - vélekedett Kõvári Edit, az Autisták Országos Szövetsége elnöke.

A tagszervezeti találkozókat az ország hat pontján szervezik meg. Májusban az AOSZ elnökválasztást tart, így az összejöveteleken az elmúlt négy év eredményeit is summázzák.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-03-26 08:43:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül