Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55398676    
Honlapkeszites

Vona Gábor Nagykanizsán

Pénteken délelõtt a König hotel konferenciatermében tartott sajtótájékoztatót Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom Országos elnöke.

A sajtó képviselõit Zakó László városi és megyei elnök köszöntötte, majd a sajtótájékoztató témaköreit ismertette. Ezt követõen a választásokra való készülõdés eseményeirõl beszélt. Kijelentette, hogy a megyében mind az 5 választási körzetben a jelöltek állítása megtörtént. A tájékoztató fõ témakörérõl a Jobbik választási programjáról Vona Gábor beszélt. A program ismertetése elõtt az elnök határozottan kijelentette, hogy a választásokon nem elégszenek meg a harmadik, ill. második hellyel, hanem gyõzelemre törekednek. Minimális célként jelölte meg az MSZP nagyarányú legyõzését. Kifejtette, hogy az MSZP-nek, az SZDSZ-hez hasonlóan nincs helye a magyar közéletben.


Rátérve a program ismertetésére megtudtuk, hogy a teljes program országos bemutatását január 16-ra tervezik. A programban meglepetések nem várhatók, mivel a Jobbik nem ír ideológiai és politikai vargabetûket. Így nemzeti-keresztény programra kell számítani. A többi parlamenti párt programjától nagyban eltér abban, hogy tabudöntögetõ lesz. Nem fogunk megijedni semmilyen kérdés felvetésétõl, csupán azért mert Brüsszel vagy Washington nem szívesen hallana róla. Programunkat következesen, politikai lehetõségünk segítségével végrehajtjuk. Elsõ pontként a gazdaság protekcionista, a nemzet érdekét felvállaló és képviselõ gazdaságpolitikát szeretnénk megvalósítani Magyarországon. Amelyben az államnak a jelenleginél jóval nagyobb szerep jut. Az állam aktívan, bátran beavatkozik, ha kell, vállalkozik a magyar munkavállalók, termelõk, vállalkozók megvédésében a globalista törekvések, a multinacionális tõke túlsúlyával szemben. A jelenlegi költségvetési hiány betöltésére vannak alternatív javaslataink. Tárgyalásokat kezdeményeznénk az államadóság elengedésérõl. A presztízsberuházásokat leállítanánk, mert bûzlenek a korrupciótól. Sarkalatos pont a multinacionális cégek megadóztatása. Ez nem azt jelenti, hogy ellenségei vagyunk a multinacionális tõkének, de megválogatnánk õket aszerint, hogy milyen cél vezérli õket ide. Feltétlen szükséges a szociális rendszer átalakítása. A szociális rendszer feladata, hogy lehetõség szerint visszavezesse az emberek többségét a munka világába. Az, hogy a költségvetésben forrásokat találtunk önmagában még nem oldaná meg a gazdaság problémáját. Mi a mezõgazdaság és az arra épülõ élelmiszeriparban valamint az építõiparban látjuk a kivezetõ utat, mégpedig a magyar termelõknek, vállalkozóknak a helyzetbehozásával.
A másik kiemelten fontos feladatunk a közbiztonság megteremtése, amelyet a rendõrség fejeket követelõ megtisztításával kell kezdeni. Nagyon sok vezetõtõl meg kell válni majd. Helyi feladatok ellátására fel kell állítani a csendõrséget, a rendõrséggel szoros együttmûködésben, de attól függetlenül, amely önkormányzati jelleggel mûködne. Fontos még a börtönök helyzetét rendbe tenni. Jelenleg az intézményekben zömében wellness iparág tevékenykedik. Nem az a cél, hogy a két bûncselekmény közt ott tartózkodókat eltartsuk, önfenntartó börtönöket szeretnénk.
Harmadik feladat a tudatformálás, a nemzettudat kérdése. A kultúrában az oktatásban, a médiában hangsúlyozottan szeretnénk megjeleníteni a hazafias szemléletet. Ez nem csak érzelmileg fontos számunkra. Meggyõzõdésünk, ha e szemlélet jelen lenne az ország ma nem itt tartana. A sikeres országok attól sikeresek, mert ott erõs, büszke nemzettudattal rendelkezik a társadalom. Nálunk az oktatásban, a kultúrában, a médiában fõként az SZDSZ-hez köthetõ liberális kör tudatosan veri szét ezt az értékrendszert, az összetartozás tudatot. Mi ennek a folyamatnak szeretnénk nagyon keményen, határozottan véget vetni.
Továbbra is tartjuk, hogy Magyarország a magyaroké. Ez lesz a választási kampányunk jelszava. Tudom, hogy az ország lakosságának 2/3-a Jobbikos, csak még õ maga nem tud róla jelentette ki a tájékoztatója végén Vona Gábor.
czene


 2009-11-16 12:27:43


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül