Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358871    
Honlapkeszites

Egyedülálló mozgásformát is kipróbálhatnak az anya-baba párosok Kanizsán

A Szendergõ elnevezésû, mûvészi ihletésû mozgást a Swans Balett- és Tánciskolában lehet megismerni.


Baj-Pulai Viktória klasszikus balettet tanító táncpedagógus és Tormáné Gutta Anikó hordozási tanácsadó közös ötletébõl valósult meg a Szendergõ. „A Szendergõ egy baba-mama mûvészi mozgásforma, amelynek a lényege a mûvészi mozdulatok összekapcsolása a klasszikus zenével és magával a ténnyel, hogy az édesanyán van a gyermeke, akivel így együtt mozognak" - mondta el Baj-Pulai Viktória táncpedagógus.

Tímea két kisfiával, a 21 hónapos Mátyással és a három hónapos Lackóval érkezett a Szendergõre. A mozgás és a zene hatására, a 30 perces foglalkozás alatt a gyerekek egy része -ahogyan Lackó is- valóban elszenderedik. „Több ilyen gyermekprogramra járok a fiúkkal, szerettük volna ezt is kipróbálni, mert fontosnak tartom a mozgást, a zenét, hogy minél elõbb megismerkedjenek vele a gyerekek, és hát nagyon élvezik" - fogalmazott Sós-Valentin Ferencné.

A mozgáson kívül az anyukák a helyes hordozás alapjairól is tájékozódhatnak a Szendergõn. „Magának a hordozásnak számos elõnye van, jó hatással van a gyermek idegrendszerére, de fontos kiemelni, hogy nem a kenguruban való hordozásról beszélünk, hanem az ortopédiailag helyes hordozásról. Ha egy anyuka bizonytalan, mert elveszett a hordozóeszközök tárházában, akkor kérje egy hordozási tanácsadó segítségét" - vélekedett Tormáné Gutta Anikó hordozási tanácsadó.

A megfelelõ eszköz kiválasztásához figyelembe kell venni az életkort és a mozgásfejlõdési szakaszt is.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-03-18 13:35:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül