Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51048175    
Honlapkeszites

Kulturális kavalkáddal ünnepelt a 90 éves Medgyaszay Ház

A 90 éves fennállását ünneplõ épületben gálaestet tartottak, amelyen helyi mûvészeti csoportok léptek fel. A jubileum alkalmából egy, a kultúrház múltját és jelenét bemutató fotó- és plakátkiállítás is nyílt.


1927. március 15-én nyitotta meg kapuit a Medgyaszay István tervezte Városi Színház és Mozi. A jubileumi gálaesten Tóth Nándor alpolgármester azt mondta: „minden épület más és más módon állít emléket a múltnak”.

„A Medgyaszay Ház akkor épült, mikor országunk és városunk a legnagyobb veszteség, a trianoni tragédia után, a Bethlen-korszakban képes volt felállni és új célokat kitûzni: amikor képes volt csodát tenni" - fogalmazott Tóth Nándor alpolgármester.

A Medgyaszay Ház kilenc évtizedes történetét a mai napig színvonalas elõadások fémjelzik. Ebbõl kapott ízelítõt a gálaesten a közönség. Elõbb a Vabababa Mûvészeti Iskola és Gyermekszínház legújabb elõadásából láthattak részleteket az érdeklõdõk, majd a néptáncé lett a fõszerep a Zalagyöngye Táncegyüttes jóvoltából.

A jelenlévõk megemlékeztek a névadó építészrõl is, az elõtérben pedig múltidézõ kiállítás nyílt. „Két részbõl áll: az egyik a kultúrház eseményeit mutatja be az elmúlt évekbõl, a másik pedig az egykori Városi Színház és Mozi képeit és korszakait mutatja be" - mondta el Kaszás Erika a Medgyaszay Ház intézményegység-vezetõje.

Az intézmény munkatársai a következõ napokban minden nosztalgiázni vágyó kanizsait várnak, a csaknem száz évet összegzõ kiállítást ugyanis még két hétig lehet megnézni.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-03-18 06:32:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül