Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399098    
Honlapkeszites

Esélyegyenlõségrõl és szolidaritásról

Rendeletmódosítási témában tartottak sajtótájékoztatót Szányiné Kovács Mária, az MSZDP városi elnöke, Bogár Ferenc és Papp Ferenc önkormányzati képviselõk ma délelõtt.

 A Magyarországi Szociáldemokrata Párt fontos célkitûzésének tartja és napi gyakorlatában is érvényesíti az esélyegyenlõség támogatását, valamint a szolidaritást. – kezdte Papp Ferenc. – Szolidaritást a hátrányos helyzetû, a halmozottan hátrányos helyzetû, az önhibájukon kívül a társadalom perifériájára került közösségek és egyének segítése érdekében. Ezért is tartjuk fontosnak ennek a sajtótájékoztatónak a megtartását, mert úgy gondolom, hogy ez is egy ilyen nemes célt szolgál.


 Kanizsaiként, szociáldemokrataként megdöbbentett az a helyzet, amelybe Simon József önhibáján kívül került. – vette át a szót Szányiné Kovács Mária. – Megdöbbentett a hír, hogy a segítség esetleg 6 hónap után érkezik. Úgy gondolom, hogy ez így nem történhet meg. Sajnálatos, hogy városunkban a Thúry György Kereskedelmi Szakközépiskola kezdeményezésére csupán 700 ezer Ft gyûlt össze. Még nem késõ. Bízom abban, hogy a hírek és az iskola újabb kulturális rendezvényének bevétele jelentõsen gyarapítja ezt az összeget. Remélem, hogy az önkormányzat módosítja rendeletét, hogy az ilyen sajnálatos esetekben gyorsabban jön a segítség, mert „kétszer ad, ki gyorsan ad.”

 Mint a Magyarországi Szociáldemokrata Párt helyi önkormányzati képviselõi mi is szívügyünknek tekintjük, hogy segítsünk a bajbajutott családon. Városunkban azonban a jelenleg hatályos lakásrendelet merevsége, rugalmatlansága nem teszi lehetõvé a gyors segítségnyújtást. A szociális osztály vezetését, az önkormányzat szociális és egészségügyi bizottságát kötik a szabályok, a rendeleti elõírások, szûkre szabva mozgásterüket. Viszont megoldást kell találnunk az ilyen vis major helyzetek kezelésére is. Ezért kezdeményezzük a soron következõ közgyûlésen a jelenleg hatályos bérlakásrendeletünk módosítását. Javasoljuk, hogy a rendelet bõvüljön ki azzal, hogy a polgármester hatáskörébe utal egy meghatározott szociális bérlakás keretet. Bízunk abban, hogy javaslatunkat támogatni fogják képviselõtársaink is. – tette hozzá Bogár Ferenc.
S.E.2009-11-13 11:30:09


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül