Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311963    
Honlapkeszites

Elindult a kanizsai Alpha Kurzus

A református gyülekezet által szervezett összejöveteleket hétfõnként tartják.


„Ez egy fontos kérdés, hogy miért is vagyunk, és hogy mitõl leszünk igazán boldogok.” Élet és hit kérdései – ezek az Alpha Kurzus fõbb témái. Az elsõ összejövetelen arra keresték a választ a résztvevõk: elavult, esetleg hamis-e a kereszténység? „Kicsoda Jézus, vagy a Szentlélek az emberek és az egyház számára? Mi egyáltalán az egyház? Ezeket a témákat járjuk körül, hogy egy kis ízelítõt vagy pontosabb képet kapjunk ezekrõl a dolgokról, amik felett sokszor elsiklunk. Néha csak megjegyezzük, hogy Jézus volt, de mégis mi ennek az üdvtörténeti szerepe az életünkben, a világ számára?” - mondta Bertók Dániel református segédlelkész.

Az Alpha Kurzus nyitórendezvényét új helyszínen, a Medgyaszay Étteremben tartották meg. „Már szervezzük egy ideje. Én írtam a jelentkezõket, 30-35 fõre számítottunk. Vannak köztünk olyanok, akik voltak már Alphán, és õk meghívták az ismerõseiket” - tette hozzá Krihó Éva Virág szervezõ, presbiter.

A tízrészes programsorozat nyitott, vallási hovatartozástól függetlenül várnak minden érdeklõdõt, hétfõnként fél hattól.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-03-15 05:57:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül