Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408080    
Honlapkeszites

Még gesztenyés elefántkönnycseppet is kínáltak a 4. Palini Sütifesztiválon

Kulturális bemutatókkal kezdõdött a sütifesztivál, amely az utóbbi években a palini közösség fontos hagyományává vált: a helyiek nemcsak megosztják egymással süteményeiket és receptjeiket, de a program hidat teremt a generációk között is. „Az idõsebbeket az a jó érzés töltheti el, hogy a süteménykészítés titkait adják át a fiatalabbaknak, a fiatalabbak pedig átérezhetik, milyen az, amikor a kedvükre készíthetnek süteményeket és másoknak örömet szerezhetnek vele” - mondta Dr. Erdõs László nagykanizsai önkormányzati képviselõ.


Csaknem negyven palini adott számot sütési tudományáról, a finomságokat háromfõs zsûri értékelte. A szakemberek elmondása szerint a résztvevõk kitettek magukért. „Az idei valami csúcs volt: nagyon jóízûek voltak, nem voltak édesek, természetes ízekkel dolgoztak. Megfogadták a tanácsainkat és elhagyták az aromákat, tényleg kifogástalan minõségû termékek voltak. Épp azt mondtam a zsûritársaimnak, hogy itt már megvolt az a láthatatlan üvegecskébõl mért szeretet, ami belekerült a termékekbe, amikor készítették õket” - hangsúlyozta Pálfi Zsuzsanna zsûrielnök.

A szervezõk tapasztalatai szerint évrõl évre egyre több gyermek nevez be a fesztiválra. „Tudok olyan kisgyerekrõl, aki tudatosan készült erre a fesztiválra, és egyre többen vannak. Lényegében szájról szájra terjed a híre, és a gyerekek „kényszerítik” a szüleiket, hogy otthon is süssenek egy kis süteményt, ne csak az üzletekben vásároljanak” - tette hozzá Kuti László a Palini Sport és Kulturális Egyesület elnöke.

A rendezvényen a junior korcsoport mellett sós, szeletelt, valamint teasütemény és torta kategóriában hirdettek helyezetteket.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-03-14 04:52:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül