Ma 2023. 9 22.
Móric, Tamás napja van.
Látogatók száma : 55966637    
Honlapkeszites

Szellemi kötelék kulturális és gazdasági téren

Újra találkoztak a Pannon Városok Szövetségének tagjai tegnap, ezúttal Kõszegen. Azokról a településekrõl és intézményeikrõl van szó, ahol a Pannon Egyetem jelen van.


Nagykanizsa, Kõszeg, Veszprém, Pápa, Zalaegerszeg és Keszthely tagja a szövetségnek. A legfontosabb cél, hogy szellemi kötelék jöjjön létre a települések, intézmények között – gazdasági és kulturális téren is. „Együtt tudjanak fellépni közös projektek érdekében, vagy akár lobbizni. És megteremteni azt az élhetõ, vidéki, urbánus és természeti környezetet, ami fenntartható, és ahol szívesen élnek a jövõben fiatal generációk, és maradnak helyben, mert megkapnak minden olyan lehetõséget, amely a boldogulásukat segíti” - hangsúlyozta Lehota János polgármesteri kabinetvezetõ.

A mostani találkozón egy kutatás tapasztalatait összegezték. A nagykanizsai kampusz munkatársai több tucat interjút készítettek a városokban, felkeresték a gazdasági és kulturális élet meghatározó szereplõit. Dr. Tóth-Kaszás Nikoletta egyetemi adjunktus hozzátette: „A hivatalos szakmai találkozókon túl úgy tapasztaltuk, és úgy hallottuk az interjúalanyoktól, hogy nem igazán van még meg a tartalma ennek a szövetségnek. Erre próbáltunk meg egy kis iránymutatást adni. Mindenkivel egyesével elkészítettük ezeket az interjúkat. Megkérdeztük, mit látnak, mi lehet az elõnye számukra az együttmûködésnek. Tulajdonképpen ezt próbáltuk meg feltárni, mik lehetnek azok a területek, konkrét a dolgok, amelyekben ezek a városok együttmûködhetnek.”

Az elkészült anyag egyben útmutató is, hangsúlyozta az adjunktus, ami megfelelõ alapot adhat a jövõbeni sikeres együttmûködéshez.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-03-11 06:12:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül