Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415406    
Honlapkeszites

Évadnyitó koncert a Kanizsa Big Banddel

A Vendégségben a Kanizsa Big Band-nél sorozat idei elsõ koncertjét szombaton a Honvéd Kaszinóban tartották. A meghívott vendégmûvészek Wohner Dóra (ének) és Berkes Dániel (zongora) voltak.


A Kanizsa Big Band a nagykanizsai zenei élet meghatározó együttese, ami a tehetséggondozás és a jazz utánpótlás fõ bázisa. Így nem véletlen, hogy a nemzetközi és országos hírû elõadók mellett tehetséges fiatal zenészek is lehetõséget kapnak a bemutatkozásra. Ennek köszönhetõen kerültek Kanizsára az egerszegi mûvészek. Ahogyan ezt már megszokhattuk a zenekar repertoárjában a hagyományos swinges kompozíciók mellett latinos számok is elhangzottak.

A kellemes hangszínû Wohner Dóra több fülbemászó jazz örökzöldet adott elõ az est során. A közönség tetszését leginkább a Nature Boy, a The Girl of Ipanema és a Love elõadása nyerte el. A koncert végét jelentõ ráadásszámot ezúttal nem a nagyzenekar, hanem Berkes Dániel- Wohner Dóra-Murka László (bõgõ)-Milei Bálint (dob) alkotta quartet szolgáltatta. Ebben csúcsosodott ki leginkább Wohner Dóra énekesi kvalitása. A zenekarvezetõ Vámos Béla elmondta, hogy a Kanizsa Big Band következõ koncertjére április 30-án a Nemzetközi Jazz Napon kerül sor.

H.Gy.2017-03-05 20:41:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül