Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55350710    
Honlapkeszites

Hatás: a reformáció és a képzõmûvészetek

A reformáció képzõmûvészetre gyakorolt hatásáról beszélt a 18. Kanizsai esték rendezvénysorozat pénteki állomásán Lehota M. János esztéta. Mint mondta: ez a hatás még ma is tart.


„Egy picit kilépünk a teológiából” - vagy talán mégsem. Ezzel a gondolattal köszöntötte a gyülekezeti tagokat és az érdeklõdõket Hella Ferenc. A lelkipásztor szerint a teológia egy olyan tudomány, amely mindennel összefügg. És nagyon sok olyan tudományág van, amivel nem lehet úgy foglalkozni, hogy az ember ne kezdene el keresgélni a Bibliában. „A mai alkalommal egy picit a kultúrának egyik szegmensét fogjuk közelebbrõl megismerni. Azt gondolom, örvendetes dolog, hogy Lehota M. János elvállalta, hogy a mai estén itt szolgál közöttünk" - mondta Hella Ferenc református lelkipásztor.

A reformáció óriási hatással volt a képzõmûvészetre – és van a mai napig is, szögezte le az est elõadója. „Ha nem is a képzõmûvészeti szintet, felszínt, sokkal inkább az esztétikai mélységét nézzük meg – ami természetesen innentõl a képzõmûvészetet is mozgásba hozza – akkor azt láthatjuk, hogy a képnek a státusza, a képiség státusza lett újra témává a reformáció idején" - fogalmazott Lehota M. János esztéta.

Az idei sorozatot március 25-én egyházmegyei presbiteri konferencia zárja.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-03-05 06:06:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül