Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55416634    
Honlapkeszites

Ha kilépek az ajtón, még mindig otthon vagyok

Be sem kellett csengetni Jandáékhoz Bagolán. Elég volt a kiskapu elõtt megállni, mert a két kutyus rögtön jelezte gazdáinak az idegen érkezését. Az udvarban négy színes tollú kakas kapirgált, s Nikoletta örömmel újságolta, már van négy kacsája is. A régi faházban csak a füstölõnek van dolga, a házat központi fûtéssel melegítik. Épp egy hete fejezték be a húsfüstölést, így a húsvéti sonkára már nem kell pénzt költeni.


Janda Nikoletta Bagolán született és itt is nevelkedett fel. Szeret itt lakni, nem tervezi, az elköltözést. Bár a munka miatt forgat a fejében olyan tervet, hogy – édesapjához hasonlóan –, Németországba utazik szerencsét próbálnia. Itthon csak az interneten, távmunkában talált magának pénzkeresési lehetõséget. De azt is tudja, kint sem könnyû olyan munkahelyet találni, ahol nem verik át az embert. Megígérik, hogy mennyi pénzt adnak, s a végén nem fizetik ki.

A kertben megterem a zöldség, a krumpli, a nagybevásárlást autóval havonta két alkalommal megoldja a városban.

Ilyenkor télidõben legjobb behúzódni a meleg lakásba, s a hétvégén kölcsönösen bekopogni a szomszédba egy tál süteménnyel – vallja. A kikapcsolódáshoz, szórakozáshoz a kultúrház, a presszó, a falunap és persze a focimeccsek nyújtanak lehetõséget.

Niki egy-két hónapig városlakó volt, de azóta se vágyik vissza.

– A négy fal között csak úgy van az ember, itt, ha unatkozom, kijövök, sétálok egyet, vagy a kutyákkal kimegyek a kertbe. Ha kilépek az ajtón, még mindig otthon vagyok! – mondja elégedetten.

Bakonyi Erzsébet2017-03-03 08:49:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül