Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314621    
Honlapkeszites

Az Innovációs és Informatikai Kabinet bemutatkozása Nagykanizsán

Hagyományteremtõ céllal tartotta meg Nagykanizsán elsõ vidéki bemutatkozó estjét a Fidelitas Innovációs és Informatikai Kabinete. A helyi csoport vezetõségével közösen szervezett rendezvényen elõadást tartott az IIK két vezetõségi tagja a magyarországi IT ágazatról, a szektort érintõ kormányzati stratégiákról, a Kabinet munkájáról, melyet kötetlen beszélgetés követett az informatikai oktatásról, és a szektorban való elhelyezkedési lehetõségekrõl. A megjelenteknek lehetõsége volt az elnökhelyettesek által biztosított virtuális valóság szemüvegeket kipróbálni.


A 2016 októberében újjáalakult Innovációs és Informatikai Kabinet vezetésének egyik kiemelt célja, hogy különbözõ programok keretében a pályaválasztás elõtt álló fiatalok számára vonzóvá tegye az informatikát, mint szakmát. A rendezvénysorozat elsõ állomása Nagykanizsán került megszervezésre.

Az Innovációs és Informatikai Kabinetet Mátyus Bálint és Bozsoki Dániel alelnökök képviselték, akik prezentációjuk során beszámoltak a szektor foglalkoztatottsági adatairól, illetve az ágazatot támogató kormányzati stratégiákról. A megjelent nagykanizsaiak megismerhették a szektor kiemelt hazai képviselõit is. Az IIK vezetõségi tagjai prezentálták a szakmai Kabinet célrendszerét, megtartott és tervezett szakmai programjait és a Kabinet munkájához való csatlakozási lehetõségeket.

Az IIK vezetõi és a megjelentek hosszasan beszélgettek az informatikai oktatásról és az elhelyezkedési lehetõségekrõl. Mátyus Bálint kiemelte, hogy számos pozitív példát látott már arra, hogy pályakezdõ fiatalok rövid idõn belül el tudtak helyezkedni a munkaerõpiacon. További ösztönzést jelenthet, hogy a munkavégzés sok esetben távolról is lehetséges, a hagyományos modellhez képest rugalmasabb idõbeosztás mellett.

A megjelent középiskolások beszámoltak arról, hogy mit tanulnak informatika órán, illetve, hogy véleményük szerint mivel lehetne izgalmasabbá tenni a tanórákat, ezzel vonzóbbá tenni az informatikai szektorban való elhelyezkedést.

A rendezvény kötetlen zárásaként Bozsoki Dániel és Mátyus Bálint lehetõséget biztosított két virtuális szemüveg (Gear VR és oculus rift) használatára is.

fidelitas.hu 2017-03-03 08:35:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül