Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408305    
Honlapkeszites

A daganatos betegségek harmadáért a táplálkozási szokások felelõsek

Egészséges étkezéssel és rendszeres mozgással csökkenthetõ ezek kialakulásának esélye. Errõl beszélt tegnap esti elõadásában Máhr Károly onkológus. A fõorvost már másodjára hívta meg a Király Nõi Klub, a doktor korábbi elõadása ugyanis lenyûgözte az érdeklõdõket, akik több más témakörben is kíváncsiak voltak a véleményére.


"Rendkívül bonyolult problémáról beszélünk, amikor a kialakulásnak az okairól beszélünk" Egy fontos és nagyon is aktuális témáról, a daganatos betegségekrõl és azok megelõzésérõl volt szó a Király Nõi Klubban. Máhr Károly fõorvos az érdeklõdõnek hetekkel ezelõtt már beszélt errõl, akkor azonban idõhiány miatt nem minden területet tudott részletesen érinteni, ezért is tartották fontosnak a szervezõk, hogy visszahívják az onkológust. "Van egy-két orvos kolléga is, aki eljött. Elsõsorban a háziorvosok, hiszen õk találkoznak elõször általában ezzel a betegséggel. És zömében egy idõsebb korosztály, mert azért a fiatalokat hála Istennek ez a betegség kevésbé érinti, de az idõsebb korosztálynál nagyon sok családban van ilyen betegség, és õket azért ez foglalkoztatja" - mondta Némethné Dr. Ignácz Andrea a Király Nõi Klub vezetõje.

A fõorvos elõadásában hangsúlyozta, nem mindegy, hogy milyen ételeket fogyasztunk, hiszen a daganatos betegségek kialakulásának egyharmadáért a táplálkozási szokásaink a felelõsek. "Figyelnünk kell az összetételre, a fehérjékre, a szénhidrátokra és a zsíroknak az arányára, ezeknek a megfelelõ minõségére. Telített vagy telítetlen zsírokra. Arra, hogy milyen formában visszük be ezeket, például a gabonákat, teljes kiõrlésû vagy nem teljes kiõrlésû formában, mennyi rostot viszünk be. Aztán mennyi tejterméket fogyasztunk, savanyított tejterméket fogyasztunk-e vagy sem, sajtokat fogyasztunk vagy sem" - fogalmazott Máhr Károly klinikai onkológus.

Ezek ugyanis nagyon fontosak, mert egészségesek, tette hozzá a fõorvos. Emellett a testmozgás fontosságára is felhívta a figyelmet. Aki ugyanis rendszeresen mozog, csökkentheti a daganatos betegségek kialakulásának esélyét.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-03-01 05:45:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül