Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55389008    
Honlapkeszites

Segítség a vállalkozóknak - A jelenleg futó pályázatok 60%-a érinti a kis- és középvállalkozásokat

Ezekrõl a projektekrõl, valamint a sikeres pályázatok feltételeirõl hallgathattak elõadást a vállalkozók Gyenesdiáson. Bemutatkozott a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, és szó volt a Vidékfejlesztési Program aktuális támogatási lehetõségeirõl is.


Vállalkozókat vártak a gyenesdiási Községházára szerdán, ahol az aktuális pályázati lehetõségekrõl tartottak információs délutánt. A vállalkozók számára fontosak ezek a programok, hiszen itt nem csak az aktuális projektekrõl tájékozódhattak, hanem a sikeres pályázatot segítõ lehetõségekrõl is.„Mi 25 éve szõnyeg és lakástextil áruházat üzemeltetünk itt a régióban. Sok pályázati lehetõség van a környékben. Az üzletünket szeretnénk felújítani, különösen megújuló energiaforrásokban gondolkodunk, illetve a nyílászárócserék és az épület szigetelése" - fogalmazott Pintér Tamás cégvezetõ.

A rendezvényen bemutatkozott a 25 éve mûködõ Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. A vállalkozók így megismerhették az alapítvány nyújtotta hitelkonstrukciókat és a képzési lehetõségeket is. Az alapítvány tevékenységével segítséget nyújt a kis- és középvállalkozások fejlesztéséhez, a szakmai és üzleti kompetenciák növeléséhez és a pályázatok megírásához is. „A vállalkozók általában a fejlesztéseket ezekbõl a pályázatokból tudják megtenni. Ez azt is jelenti, hogy tovább kell fejlõdniük ahhoz, hogy megfeleljenek különbözõ beszállítóknak vagy a piaci igényeknek. Itt a legfontosabb a technológiai fejlesztés, hogy ne maradjanak le elsõsorban a külföldi, illetve a hazai versenytársaktól. Nagyon fontosnak tartom azokat a humán programokat, gyakornoki programokat, egyebeket, amelyek azt biztosítják, hogy legyen elég munkaerõ" - mondta el Nagy András a ZMVA igazgatója.

Az információs napon elhangzott, a jelenlegi pályázatok nagyjából 60%-a érhetõ el a kis- és középvállalkozások számára. A pályázó cégeknek rendkívül kemény feltételeknek kell megfelelniük, most elsõsorban az exportképességen van a hangsúly. Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere a helyi pályázati eredményekrõl és a projektek fontosságáról számolt be röviden. „Gyenesdiás aktívan pályázó település már évek óta. Nagyon fontos számunkra hogy nem csak az önkormányzat pályázik aktívan, hanem a vállalkozások is, és természetesen a vállalkozásokon túl a civil szervezetek. Én úgy érzem, hogy ez a három együttmûködõ szektor lehetõséget kapott a most kiírásra kerülõ pályázatok során. Ha vidékfejlesztési pályázatokról van szó, vagy esetleg mezõgazdasági vagy nem mezõgazdasági vonatkozású vállalkozásfejlesztésrõl, akkor mindenképpen a településünknek otthont kell adni egy ilyen délutánnak, mint a mai" - hangsúlyozta Gál Lajos Gyenesdiás polgármestere.

A szervezõk azt mondták, nagyon örülnek, hogy sokan voltak kíváncsiak arra, hogy vállalkozásuk hogyan tarthat lépést az aktuális trendekkel. Kiemelték, a jövõben is igyekeznek minden segítséget megadni a vállalkozóknak azért, hogy Zala megye minél több sikeres pályázatot mondhasson a magáénak.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-02-28 05:37:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül