Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044866    
Honlapkeszites

Fák, virágok, állatok

Beköltözött a tavasz a HSMK Õsze András Galériájába. A kiskanizsai Kolonicsné Kovács Erzsébet olajfestményeibõl nyílt kiállítás Fák, virágok, állatok címmel.


Az alkotó tõsgyökeres, büszke kiskanizsai – a városrészen belül kilenc utcában is élt. „Szomszédasszonyom volt, csak hát elköltözött már vagy tíz éve. Nagyon jól ismerem a festményeit, régóta járunk a tárlataira. Nagyon szépek a képek, ahogy itt most körülnéztünk, négy-öt olyan tájkép is van, ami nagyon tetszik” – árulta el Gelencsér Józsefné.

Kolonicsné Kovács Erzsébet kiállítására mind a kilenc kiskanizsai utcából, sõt, még az óceánon túlról is érkeztek ismerõsök, így Ördögné Malek Katalin, aki kérdésünkre elmondta: „Az Egyesült Államokban élünk a férjemmel már több mint 24 éve, és Erzsi néni lánya nagyon jó gyerekkori barátunk. Ahányszor jövünk Kanizsára, mindig találkozunk vele. Õ említette ezt a kiállítást, azért vagyunk itt a megnyitón.”

Tárogatón játszott magyar népdalokkal kezdõdött a megnyitó, amelyen Kovácsné Mikola Mária méltatta a kiállítás anyagát: „Az idõsebb kiskanizsaiak Kolonicsné Kovács Erzsébetrõl talán azt is tudják, hogy õ annak a Csikós Jancsinak a leánya, aki köztiszteletnek örvendõ, megbecsült cipész- és csizmadiamester volt egykor Kiskanizsán. Ügyes kezû alkotóember, aki gyermekére örökül hagyta a kreativitást, az esztétikai érzéket, és a mûvészet korlátlan szeretetét.” Az alkotó a galériában látható olajfestményeit 55 évvel ezelõtt elhunyt édesapja emlékének ajánlotta. Kolonicsné Kovács Erzsébetnek a munka és a család mellett sokáig nem volt alkalma festeni; 17 éve hódol újra szenvedélyének. Mostani kiállításra tájképeket és csendéleteket hozott. „Most újabban olyan csendéletekkel foglalkozom, amelyek nem a hagyományos 'virág a cserépben’ képek, hanem van például árvácska nagyítva” – fogalmazott az amatõr festõmûvész.

Kolonicsné Kovács Erzsébet alkotói hitvallása, hogy nem minden a tehetségen múlik – ugyanolyan fontos az élettapasztalat, a szorgalmas gyakorlás és a mûvészi alázat. Fák, virágok, állatok címû kiállítását március 20-ig lehet megnézni.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-02-27 08:55:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül