Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55337954    
Honlapkeszites

A téli Balatont sétálja körbe tíz nap alatt három vállalkozó szellemû hölgy

A gyõri származású, budapesti fiatalok naponta 20-25 kilométert tesznek meg. Céljuk, hogy a közösségi oldalak segítségével bemutassák a magyar tenger téli arcát. A Balaton Camino február 15-én Balatonföldvárról indult.


A három barátnõ és kolléganõ Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna is kötõdik a tóhoz. Gyermekkori emlékeik mellett munkájuk is kapcsolódik a Balatonhoz. Céljuk az volt, hogy saját szórakoztatásukra kitaláljanak egy közös programot. Belsõ cél is vezérli õket, de a tó téli arcára is ráirányítják a figyelmet. „Ez nekünk egy baráti együttlét, egy kaland, egy élmény. Biztosan van nagyon sok üzenete kifelé. Nyilván mivel sokat dolgozunk a Balatonnal, örülünk annak, hogy a téli Balatonról szó esik, hogy ha látják az emberek látják azt, hogy a Balatonon nem csak a nyáron történik valami. Azt hiszem, hogy ez másodlagos célunk is volt, hogy megmutassuk és látszik is, hogy az embereket pont emiatt is érdekli talán jobban" - mondta el Budavári Dóra.

A három elszánt túrázó napi szinten beszámol a facebookon és egy blog oldalon az utazásról. Borászatokat, éttermeket látogatnak meg, fotóikon bemutatják a kikötõk, strandok, vagy akár a Badacsony téli szépségét. Naponta 20-25 kilométert tesznek meg, a tó 204 kilométeres körét feltehetõen 240-250 kilométeres túrával teljesítik, hiszen kisebb kitérõket is tesznek.

Február 21-én, kedden érkeztek a caminósok Keszthelyre. Itt Bezerics Dániel látta õket vendégül a Paletta Biszrtónál. A szmókerben ízletes pontyokat füstültek, melybõl a lányok maguk készíthették el a nyár egyik slágerételének szánt Pulled pontyot. A bagelben nemesbüki sajtkrém, marinált hagyma és bébispenót kísérte a balatonboglári halat. A keszthelyi étteremtulajdonos nagyon örül, hogy ismét van egy lehetõség, mellyel a Balaton téli értékeit megmutathatják. „Én azt gondolom, hogy egy elég mozgalmas tél van mögöttünk és lassan elmondhatjuk, hogy nem csak nyári szezonról és téli szezonról, hanem végre a Balaton nem idegenforgalmi szezonokról kell beszélni, hanem mezõgazdasági szezonokról. Hiszen ezek a mezõgazdasági szezonok azok, amiket a jó minõségben, egész évben üzemelõ éttermek megjelenítenek a tányérjaikon" - fogalmazott Bezerics Dániel étterem tulajdonos, a Balatoni Kör tagja.

A Balaton Camino Február 24-én a Balatonlelle-Balatonföldvár távval zárul. A lányok örömmel fogadják a közösségi oldalon a tippeket és javaslatokat, hogy hova érdemes ellátogatniuk egy jó étteremért, kilátásért, vagy finom borért.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-02-25 05:59:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül