Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415593    
Honlapkeszites

Hivatás és elkötelezettség

Kovács S. József mindenáron színész akart lenni – ma már filmekben játszik. Nem õ keresi a jó szerepeket, hanem azok találnak rá – de csak mióta elhatározta: mindenáron színész lesz. Kovács S. József, a Piarista-iskola egykori diákja tegnap este az intézmény kollégistáinak beszélt pályaválasztásról, hivatástudatról, buktatókról és sikerekrõl.


A Szürke senki I. világháborús filmet tavaly mutatták be a tévében. A kanizsai kötõdésû Kovács S. József élete elsõ film- és fõszerepét játszotta, és olyan színmûvészekkel dolgozott együtt, mint Trill Zsolt vagy Molnár Levente. A filmet a piarista diákok is látták, így Kaufmann Máté is: „Nem ilyen tipikus amerikai film, hogy odamegyünk és széjjel verünk mindenkit – ez mégis a magyar történelemmel foglalkozik, és nem azzal, amit kapunk mindenhonnét.”

A Kaposvári Egyetem mûvészeti karán tanuló fiatalember középiskolás éveit a Piarista-iskolában töltötte. Az érettségi után eltelt évekrõl, pályaválasztásról és két új filmszerepérõl is mesélt a mostani kollégistáknak. „Nagyon jó volt öt év után visszajönni ide, mert annyira hiányzott már ez a város és ez a közeg. Hívtak az elõzõ években is, de nem tudtam eljönni ilyen-olyan munkák miatt. Most viszont el tudtam szabadulni, és ennek nagyon örülök. Azért is jöttem, hogy a mostani diákseregnek tudjak valamilyen támpontot nyújtani azokból a tapasztalatokból, amiket összeszedtem az elmúlt öt év alatt” – árulta el a fiatal színész.

József szerint olyan pályát kell választani, amire az ember hivatásként tud tekinteni. Ha valaki elkötelezett, bármit elérhet a szakmájában. Göde Edit, a Piarista-iskola tanára és a sorozat szervezõje hangsúlyozta: „Szeretnénk, ha a jelenlegi diákjaink, kollégistáink látnák, hogy azok a diákok, akik nálunk leérettségiztek, feladatot és hivatást vállaltak, és ráléptek egy életpályára, amit remélhetõleg nálunk alapoztak meg. Szeretnénk õket példaként állítani a diákjaink elé, és a tanulási motivációt is beindítani náluk.” Kovács S. József a Kollégiumi esték címû programsorozat keretében beszélgetett a tanulókkal, akik az idei évadban más piarista öregdiákokkal is találkozhattak, így Madarász Szilveszter rezidens orvossal és Kocsis Anita régésszel.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-02-24 10:29:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül