Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51047077    
Honlapkeszites

Õszi miniatûr

Kihirdették a Zalaerdõ fotópályázatának eredményét.


Molnár Szilárd Õszi miniatûr címû képe nyerte a Zalaerdõ Zrt. nyílt fotópályázatát. Az õszi témájú mûvekbõl 315 pályázó összesen 1319 fotót nevezett a megmérettetésre.

„Jött õszanyó hideg széllel, Aranysárga vízfestékkel…” – ez volt a mottója a cég fotópályázatának, melyet természetkedvelõ amatõröknek hirdettek meg.

„Az is lényeg, hogy egyedi legyen valamilyen szinten. Tehát ne csak egy pillanatfelvétel készüljön, hanem az egyediség.... ez abszolút egyedi” – Varga Attila, a Zalaerdõ Zrt. vezérigazgató-helyettese és a cég PR ügyintézõje nézik a díjnyertes képeket. Mindketten a pályázat zsûritagjai voltak, feladatukat Maros Sándor zsûrielnök segítette, aki a fotókból háromszázat javasolt zsûrizésre. Kérdésünkre Steyer Edina elmondta: „Be kell valljam, nekünk is elég sok idõre volt szükségünk, hogy feldolgozzuk ezt a mennyiségû képet, hiszen nem várt adag érkezett – ugyanúgy, mint az elõzõ esetében, de még annál is jóval több. A célja az volt, hogy egy kicsit megmozgassuk azokat az embereket, akik nem a szûk környezetünkben élnek. Tehát nem erdészek, nem vadászok, úgymond laikusok.”

A pályázók saját szemszögükbõl örökítették meg az õszi erdõ szépségeit. A szakemberek szerint szívet melengetõek a képek. „Ilyen természeti környezetet fotózni, ilyen természeti környezetben élni, gyakorlatilag valahol az elõdeinknek, illetve az erdészeknek is dicsõségére válik. Hiszen olyan közeget tudunk teremteni gazdálkodásunk során – akár az erdõgazdálkodást, akár a vadgazdálkodást értjük -, hogy a mai napig, ebben a modern XXI. században is ezt a természeti környezetet sikerült fenntartanunk” – fogalmazott Varga Attila vezérigazgató-helyettes. A zsûri csak nehezen tudta eldönteni a végeredményt. A cég a legjobb fotókat hamarosan egy kiállításon is bemutatja.

Nyertesek: 1. Molnár Szilárd: Õszi miniatûr 2. Jakab Sándor: Õszi turbulencia 3. Molnár István: Erdõ mélyén Különdíj: Csörögi Dóra: Hajnali menedék

Kanizsa TV - Kanizsa2017-02-22 05:17:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül