Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54759922    
Honlapkeszites

Hittel és akarattal

A Hevesi Sándor Általános Iskola galériájának márciusi programjaként Ferkovics József festõmûvész Hittel és akarattal címû kiállítását nyitja meg március 2-án 18 órakor Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

Az egykor Letenyén, Komlón, Budapesten, Nagykanizsán, ma Szombathelyen élõ festõmûvész, Ferkovics József tárlatára készül az iskola galériája. A mûvész, aki nagy küzdelem árán jutott fel a kor jeles alkotóinak táborába, az életmûvébõl válogatott alkotásait mutatja be a kanizsai közönségnek.


Kedves témája a természet, de a figurális alkotások és a portréfestészet is erõsségei közé tartozik. Emlékei alapján mély átérzéssel jeleníti meg egykori és mai barangolásainak helyszíneit, a magyar táj ezerszínû szépségét. Ugyanilyen lelki érzékenységgel ragadja meg és ábrázolja a szegény emberek, az egyre inkább elöregedõ falvaink világát, ezen belül a gyermekkori élményeit.

Mûvészetérõl és életérõl „Sárga, piros, kék – Ferkovics József útjai” címmel Boros Ferenc és Rozmán László készített filmet, mely a világhálón, a You Tube videói közt is megtekinthetõ.

A megnyitó ünnepségen közremûködnek a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Mûvészeti Iskola népzene tagozatos hallgatói, valamint a Hevesi Sándor Versmondó Kör és a Honvéd Kaszinó Diákszínpadának tagjai. A tárlat március 24-éig tekinthetõ meg.

B.E.2017-02-21 12:53:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül