Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55394846    
Honlapkeszites

Fórum a gyakornoki pályázatról és a szakképzésrõl vállalkozóknak

A Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett gyakornoki program pályázatáról és a szakképzés helyi vonatkozásairól tartottak fórumot február 16-án a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központban. A Széchenyi Programiroda részérõl itt került bemutatásra a 15 milliárd forint forrású GINOP-5.2.4-16 számú pályázat, míg a Nagykanizsai Szakképzési Centrum az intézményeiben indított szakképzésekrõl adott tájékoztatót.


A rendezvényt házigazdai minõségben Mihovics Zoltán az Inkubátorház vezetõje nyitotta meg. Ezt követõen Bilicz Csaba a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az egybegyûlteket. A Gyakornoki Programot Keléné Molnár Melinda a Széchenyi Programiroda tanácsadója ismertette, aki részletesen kibontotta a pályázat feltételrendszerét.

Amint azt az elõadó kiemelte, a Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tûzte ki a fiatalok munkaerõ-piaci integrációját, amelytõl a programban résztvevõk képzettségének és elhelyezkedésük esélyeinek javulását várják.

Az elõadást követõen Mihovics Zoltán és Czeglédi Mária egyéni vállalkozó formabontó beszélgetésére került sor. A téma, a kezdõ vállalkozásokra váró kihívások és a foglalkoztatás gyakorlata volt.

A program folytatásában Anda Zoltán a Nagykanizsai Szakképzési Centrum fõigazgató-helyettese mutatta be az átalakult szakképzési rendszert. Ismertetõjében szólt a gyakornoki programhoz való kapcsolódásukról és a felnõttképzésrõl is.

A tagintézmények részérõl Nagy Józsefné (Thúry György SZKI), Borbás Sándor (Cserháti Sándor SZKI) és Erdõdi Tamás (Zsigmondy Vilmos SZKI) mutatta be az intézményükben folyó oktatást.

Valamennyi elõadó kiemelte, hogy a szakképesítés megszerzése után milyen továbblépési lehetõségek állnak rendelkezésre. Fontosnak tartották megemlíteni, hogy a változó piaci környezet miatt elengedhetetlen a vállalkozások, és a képzõhelyek közötti folyamatos kapcsolat, hiszen több befektetõ éppen azért nem létesít üzemet egy adott településen, mert hiányzik a szakképzett munkaerõ.

H.Gy.2017-02-20 10:07:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül