Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408275    
Honlapkeszites

Karizmatikus megújulás

Közös imádkozásra hívták az embereket a Piarista kápolnába. Az eseményre érkeztek Budapestrõl, Kaposvárról, Nagybajomból, több zalai településrõl és természetesen Nagykanizsáról is. Sokan érezték fontosnak azt, hogy részt vegyenek Katolikus Karizmatikus Megújulás 50. évfordulóján.


"Voltam egy lelki gyakorlaton, ahol azt tanította egy nõvér és egy atya, hogy úgy kezdjük rögtön a napunkat, hogy imádsággal, a Jóistennek szentelve. És az Úr Jézus és Szûz Mária szeplõtelen szent szívének szenteljük a napunkat. És az a tapasztalatom, hogy amikor a reggelt imádsággal kezdem, akkor sokkal békésebb, nyugodtabb a napom" - mondta Stagl Bernadett.

A kezdeményezés fél évszázada Amerikából indult, amikor 1967. február 18-án éjszaka a pittsburghi egyetem kápolnájában kitárt karral imádkoztak az intézmény oktatói és hallgatói. Imádság közben pedig azt érezték, hogy a Szentlélek ereje tölti el õket. Ez a megtapasztalás rövid idõn belül sokfelé megismétlõdött az USA katolikusai között. Azóta a világ összes földrészén jelen van a lelkiség. "Nagyon fontos közösen imádkozni. Nagyon-nagyon fontos megélni az egységet, az elfogadó szeretetet ebben a szétszakadt világban, ahol sok széthúzás és ellentét van. Én azt gondolom, hogy az Istennek a közelségét csak a közös imádság tudja egységbe hozni, eggyé tenni" Gáspár Klára a Katolikus Karizmatikus Megújulás nagykanizsai szervezõje.

Hazánkban 1975-76-ban alakultak az elsõ karizmatikus csoportok, azóta pedig minden év február 18-án több ezren imádkoznak együtt.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-02-20 05:41:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül