Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414793    
Honlapkeszites

Változékony, sokszor esõs idõ lesz a jövõ héten

Változékony idõ várható a jövõ héten, napsütésre, 15 fok körüli melegre, de többször esõre, erõs szélre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.


Hétfõ reggelre fõként a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén sûrû köd képzõdik, az erõsen felhõs keleti területeken is romlanak a látási viszonyok. Napközben a köd feloszlik, hosszabb-rövidebb idõre a nap is kisüt, a legtöbb napsütés délnyugaton valószínû. Késõ délutántól észak felõl növekszik, vastagszik a felhõzet, de estig nem várható csapadék. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 5 és 0, a legmagasabb hõmérséklet plusz 5-11 Celsius-fok között várható.     

Kedden többfelé várható esõ, zápor. Nagy területen megerõsödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között, napközben plusz 5 és 11 fok között alakul a hõmérséklet.     

Szerdán is többfelé megerõsödhet a szél, de ismét várható napsütés, északon elszórtan, délen legfeljebb néhol valószínû kisebb esõ, zápor. A minimumhõmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínû. A nappali maximumok plusz 7 és 14 fok között alakulnak, északkeleten lesz a hûvösebb, délnyugaton a legenyhébb idõ.     

Csütörtökön sokfelé lesz erõs, néhol viharos a szél. Északon elszórtan, délen inkább csak néhol valószínû kisebb esõ, zápor. Több napsütés délen, a délutáni órákban valószínû. A leghidegebb órákban plusz 2-8 fok lehet. Napközben 9-16 fokig melegszik a levegõ, északkeleten lesz a hûvösebb, délnyugaton a legenyhébb idõ.     

Pénteken délutánra mindenütt beborul az ég. Egyre többfelé várható esõ, záporesõ. Emellett megerõsödik, estére nagy területen viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet 3-9, a legmagasabb hõmérséklet 7-14 fok között valószínû, északon lesz a hûvösebb, délen az enyhébb idõ.     

Szombaton többfelé viharos lesz a szél, emellett elszórtan zápor, hózápor is lehet. A minimumhõmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximumhõmérséklet 3-8 fok között valószínû.     

Vasárnap több-kevesebb napsütés mellett helyenként zápor, hózápor várható. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között, napközben plusz 3-8 fok között alakul a hõmérséklet - olvasható az elõrejelzésben.

MTI - Kanizsa2017-02-19 17:03:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül