Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51088590    
Honlapkeszites

Hamutál történetek - Marics Tamara munkáiból nyílt kiállítás a HSMK-ban

Hegedõszó nyitotta meg Marics Tamara „Hamutál történetek” címû kiállítását a HSMK-ban. Az ifjú tehetség grafikai munkáival kápráztatta el a közönséget. "Készítek vázlatokat, de ezek többnyire csak unalomból születnek. Ilyen nagyon unalmas egyetemi órák közben, és ezeket utána továbbdolgozom" - mondta Marics Tamara.


Tamara jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Mûvészeti Karának tervezõgrafika szakos hallgatója. Egykori tanára szerint szinte lehetetlen lett volna, ha Tamarát nem veszik fel az egyetemre, hiszen rendkívül tehetséges. "Nálunk is már annak idején az Aranymetszés Alapfokú Mûvészeti Iskolában nagyon, érezhetõen kimagasló teljesítményt és egyenletes teljesítményt nyújtó diák volt. Úgyhogy majdhogynem azt lehet mondani, hogy a felvételi teljesítménnyel kapcsolatban nem voltak kétségeink" - fogalmazott Babati Csaba mûvésztanár.

A fiatal mûvész, Marics Tamara a képeit nézõ emberek fantáziájára bízza, hogy mit látnak meg az alkotásaiban. Szerinte ugyanis mûveit ki kell találni, és azt lát bele az ember, amit szeretne. A kiállítás március 20-ig látható.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-02-19 11:51:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül