Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046496    
Honlapkeszites

80 éves lesz a magyar olajipar bölcsõje

A magyar kõolajbányászat 80. születésnapját ünnepeli idén a szakma és a település Bázakerettyén, a magyar kõolajbányászat bölcsõjénél. A Bányásznap Országos Központi Ünnepségének idén Tatabánya lesz a házigazdája augusztus 31-én.


A MOL Nyrt. bányász-családi napját szeptember 2-án (szombaton) Bázakerettyén tartja a társaság. Elõtte való napon, szeptember 1-én (pénteken), szakmai nap keretében emlékezik meg a jeles évfordulóról az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE).

A résztvevõk az olajipari kismúzeumnál gyülekeznek, s onnan indulnak el a rendezvény további helyszíneire. Koszorút helyeznek el a múzeum szomszédságában lévõ Budafa-2 kútnál felállított emlékkõnél, a Templomkertben lévõ kopjafánál, majd Papp Simon geológus 2012-ben felállított szobrának talapzatánál. A Szakmai Nap és a Szakestély elõadásai egy 1500 személyt befogadó sátorban zajlanak majd.

A hagyományoknak megfelelõen, a 67. Bányásznap alkalmából a szakma helyi képviselõi e nap délelõttjén helyeznek el koszorút Nagykanizsán, a Huszti téren lévõ Olajbányász-emlékmûnél.

A „bölcsõ” egész évben várja az olajos hagyományok iránt érdeklõdõket – tudtuk meg Szalai Gézától, a szervezésben részt vevõ nyugdíjas olajbányásztól.

B.E.2017-02-16 14:48:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül