Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54766371    
Honlapkeszites

SPORTIKONOK: Mányoki Attila hosszútávúszó élménybeszámolója, motivációs elõadása

A Kanizsai Kulturális Központban tavaly októberben „rajtolt el” a Sportikonok elnevezésû beszélgetéssorozat. Az intézmény nem titkolt célja a szériával, hogy bemutatva a város illetve a térség kimagasló eredményeket elért sportolóit, mozgásra, aktívabb életmódra buzdítsa a látogatókat. Az eddigi meghívottak nevei önmagukért beszélnek: Piecs Adrienn paralimpiai vívóbíró, Lubics Szilvia hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös gyõztese, Tunkel Nándor paralimpiai bronzérmes erõemelõ, illetve Zborai Gyula paralimpiai negyedik helyezett asztaliteniszezõ.


Február 20-én ismét olyan motivációs elõadó érkezik a központba, akit bátran lehet a magyar sportélet ikonikus alakjának nevezni: a zalaegerszegi Mányoki Attila hosszútávúszó, aki idestova három évtizede szeli a habokat. A sportember többek között olyan érdemeket tudhat magáénak, mint:

• 2011-ben elsõ magyarként átúszta a Balti-tengert Németország és Dánia között, minden idõk 3. legjobb idejével,

• 2013. augusztus 20-án teljesítette a hosszútávúszás netovábbjának számító La Manche-csatorna átúszást,

• a 2014-es esztendõben a világ legnehezebb átúszásának nevezett japán Tsugaru-csatornát is sikerült minden idõk második legjobb szintidejével abszolválnia.

S hogy mindehhez milyen mértékû felkészülésre, motivációra, kitartásra volt szüksége Mányoki Attilának, az kiderül a Sportikonok 3. állomásán, ahol természetesen a látogatók is feltehetik kérdéseiket a sportembernek.

Várnak szeretettel mindenkit a szervezõk az említett napon 18 órakor a HSMK-ba, a belépés újfent ingyenes lesz!2017-02-16 11:59:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül