Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760788    
Honlapkeszites

Szerelmesek, kalandra fel!

Elsõ alkalommal szervezik meg Nagykanizsán a Szerelmes Kalandtúra elnevezésû programot, amelynek lényege, hogy a szerelmes, jegyes- és házaspárok egy hónap alatt minél többször legyenek együtt, kettesben. A túra február 14-én, Valentin napján kezdõdik.


Ahogy közeledik február 14-e, egyre több információ olvasható a „Szerelmes Kalandtúra Kanizsa” Facebook oldalán azzal kapcsolatban, hogyan is fog kinézni a következõ egy hónap a szerelmeseknek. Azoknak a párok ugyanis, akik beneveznek a kalandba, minél több idõt kell, hogy eltöltsenek egymással egy hónapon keresztül.

Oláh Viktória és párja is csatlakozott a kezdeményezéshez. A fiatal lány szerint jó néha kiszakadni a hétköznapokból, ezért is vágnak bele a kalandtúrába. Nagykanizsára egyébként nemrég költöztek, ezt az egy hónapot pedig jó alkalomnak találják arra, hogy jobban megismerjék a várost, a környéket és természetesen egymást is. A pár tagjai két és fél éve vannak együtt. Kapcsolatuk elég szokatlanul kezdõdött. Viktóriát barátja egy budapesti gyalogátkelõhelyen szólította le, majd elkérte a telefonszámát. Viki egy kis hezitálás után végül beadta derekát, és azóta is boldogan élnek. A fiatal lány szerint az ilyen alkalmakkal még szebbé és még erõsebbé tehetik kapcsolatukat.

Ez is lenne a célja az egy hónapos kalandtúrának, mondja az egyik szervezõ Bende Piroska. A négygyerekes anyuka tapasztalatai szerint a legtöbb kapcsolat azért megy tönkre, mert a párok, és ez fõként a gyerekesekre igaz, nem töltenek egymással, kettesben elég idõt. Ezért is várnak minél több jelentkezõt a kalandtúrára, hogy a szerelmes párok sokkal erõsebbé tegyék kapcsolatukat a feladatok által. Akiknek pedig még nincs gyerekük, azért jó ez a kezdeményezés, hogy késõbb tudjanak mibõl merítkezni, teszi hozzá Bende Piroska.

A február 14-én kezdõdõ Szerelmes Kalandtúra kilenc feladata közül hatot kell teljesíteni a pároknak egy hónap alatt. Az „elõírás” egyébként nem bonyolult. A pároknak például moziba, étterembe, cukrászdába kell elmenniük. Naponta négyszer kell megölelniük egymást, és részt vehetnek a szerelmesek miséjén, amely február 19-én lesz az Alsótemplomban. Emellett kirándulhatnak Zalakarosra is, ezt pedig egy szelfivel, azaz önfotóval kell igazolniuk.

A kalandtúrát március 14-ig teljesíthetik a párok. Akik legalább hat feladatot elvégeztek, azok közül a zárónapon, a városi könyvtárban, értékes nyereményeket sorsolnak ki a szervezõk. Csatlakozni egyébként bármikor lehet a kalandhoz. A lényeg, hogy a szerelmesek sok idõt töltsenek el egymással.

Marosi Gábor

Lehet válogatni a programok között. Oláh Viktóriának (balra) Bende Piroska mutatja a lehetõségeket (Fotó: Gergely Szilárd)2017-02-11 08:46:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül