Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55416799    
Honlapkeszites

Megállapodást kötött Hévíz és a szentpétervári orvosi egyetem

Az orvosképzésben és a gyógyászatban szerzett tapasztalatok átadását, illetve közös kutatási projektek indítását is szolgálja az az együttmûködési megállapodás, amelyet Hévíz önkormányzata és a szentpétervári állami orvosi egyetem képviselõje kötött csütörtökön Hévízen.


Papp Gábor polgármester (Fidesz-KDNP) az aláírás és az azzal párhuzamosan orosz és magyar gyermekorvosok részvételével tartott konferencia kapcsán sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a hévízi gyógyvízre épülõ gyógyászati eljárások újabb nemzetközi elismerésének számít a megállapodás.     

Mint kifejtette: az együttmûködés egy további lehetõség arra is, hogy ha a hévízi kezeléseket a külföldi egészségbiztosítók elfogadják, az ide utazó páciensek kúrájának finanszírozásában is részt vegyenek.     

Felidézte, hogy a már évek óta tartó kapcsolat keretében a hévízi városvezetés tavaly novemberben járt Szentpéterváron, ahol a több száz külföldi hallgatót is oktató orvosi egyetemen a budapesti Pethõ Intézet képviselõivel együtt tartottak elõadást a magyarországi gyógyászati rehabilitációs lehetõségekrõl. Arra is felhívta azonban a figyelmet, hogy a megállapodás akkor hozhat további gyógy- és egészségturisztikai vendéget Hévíznek, ha a sármelléki repülõtér menetrendi kapcsolatait, járatait minél hamarabb bõvíteni tudják.     

Az orosz és magyar - többségében gyermekgyógyász - orvosok részvételével tartott hévízi konferencia szervezõje, Marina Mamaeva, a szentpétervári orvosi egyetem külkapcsolati vezetõje a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Oroszországban ismét elõtérbe került a gyerekek szanatóriumi kezelésének fejlesztése. Ebben ott még nagy az elmaradás, ezért is kezdtek el öt évvel ezelõtt ismerkedni a gazdagnak tartott magyarországi rehabilitációs lehetõségekkel és a kiváló szakemberekkel.     

Kezdetben gyakorló orvosok, ma pedig már intézményvezetõk is résztvevõi az ebben a témában szervezett magyarországi konferenciáknak, amelyen a klasszikus orvoslás mellett a természetgyógyászati és alternatív gyógyítási lehetõségeket is megismerik.     

A konferenciát szervezõ gyermekorvos azt is hozzátette: Oroszországban szinte csak Hévíz gyógyvízét ismerik Magyarországról, ami nem véletlen a kiemelt szerepe miatt. Úgy látja azonban, hogy Karlovy Varyval ellentétben Hévízen még nem népszerûsítik eléggé az ivókúrát, pedig az is fontos gyógyítási lehetõséget kínál.     

Felvetette továbbá, hogy a fürdõváros gyógyvize ugyan kiválóan alkalmas a felnõttek gyógykezelésére, de gyerekeknél nem minden esetben, csak bizonyos betegségek, rehabilitációs kezelések során alkalmazható.

MTI - Kanizsa2017-02-11 05:38:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül