Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414905    
Honlapkeszites

GasztroKanizsa - Miklósfai kuriózum: répapálinka, belsõleg

A legutóbbi, 17. répafõzõ fesztiválon nemcsak a távolról érkezett vendégek, hanem még a helyiek is rácsodálkoztak Hõbe István és Molnár József közös produktumára, a miklósfai kerekrépából készült pálinkára.


Az urak a városrészben élnek, jó szomszédok, a pálinkájuk a fesztiválon debütált a nagyközönség elõtt.

- Az ötlet igazából a szomszédomé volt - mondta Hõbe István. - Õ termel kerekrépát, és maradt egy jó pár kilónyi kisebb répája, amelynek nincs piaci értéke. Én pedig rendszeresen fõzök pálinkát, regisztrált a fõzõ berendezésem is, így hát megpróbáltuk.

S hogy milyen volt a fogadtatás? Nagy sikert aratott, fogyott rendesen a répapálinka a fesztiválon. Az italnak harsány, kerekrépára hajazó illata van, az ízének nemkülönben, amely sokakat meg is lepett.

- Pontos receptet nem tudok adni – fogalmazott Hõbe István -, de nincs benne semmi titok, ugyanúgy készül, mint a többi, gyümölcsbõl erjesztett ital. A répát leszeltük, hordóban erjesztettük. Bár annyit nem ad, mint a cukros gyümölcsök, a 70-80 liternyi erjesztett répából végül 6 liternyi pálinkánk lett.

A miklósfaikuriózum következõ megmérettetése a kertbarátok által szervezett pálinkamustrán lesz.

Hõbe István „csapol”. Pálinkájukat, a felirat tanúsága szerint, belsõleg ajánlják (Fotó: Gergely Szilárd)2017-02-10 08:57:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül