Ma 2021. 10 26.
Dömötör, Armand, Örs napja van.
Látogatók száma : 51127369    
Honlapkeszites

Nyolc nagyszínpadi elõadást mutat be a következõ évadban a Hevesi Sándor Színház

Nyolc nagyszínpadi elõadást és egy stúdiószínházi darabot tûz mûsorra a 2017/2018-as évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház - ismertette a kõszínház következõ évadának mûsortervét szerdai sajtótájékoztatóján a színház igazgatója.


Besenczi Árpád elmondta: a nagyszínpadi elõadások sorát a Család ellen nincs orvosság címû vígjáték nyitja, Ray Cooney darabját október 7-én mutatják be rendezésében. Az évad a nagysikerû Webber-musicallel folytatódik, az Evita címû produkciót Böhm György állítja színpadra.     

A 2018-as esztendõben elsõként Székely János Caligula helytartója címû, általános érvényû igazságokat megfogalmazó színmûvét tûzik mûsorra, a darabot Sztarenki Pál állítja színpadra. Márciusban Arthur Miller Az ügynök halála címû drámáját mutatják be Lukáts Andor rendezésében, az elõadás Ecsedi Erzsébet és Farkas Ignác jutalomjátéka lesz.     

Az évadot zenés darab zárja: a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról címû musicalt április 13-án láthatja a közönség.     

Sztarenki Pál mûvészeti vezetõ a mûsortervben szereplõ ifjúsági elõadásokról elmondta: szeptember 27-én Karinthy Frigyes Tanár úr kérem címû mûvét mutatják be Szakonyi Károly átiratában. A darab kerettörténetét egy érettségi találkozó adja, az egykori diákok Karinthy novelláin keresztül elevenítik fel a múltat, a sok humorral fûszerezett történetekben megjelennek a mû klasszikus figurái - emelte ki Sztarenki Pál, aki egyben a darab rendezõje is.     

Novemberben a Szent Péter esernyõje címû vígjátékot tûzik mûsorra: a Mikszáth Kálmán klasszikus regénye nyomán Deres Péter írt színpadi adaptációt Moravetz Levente rendezésében mutatják be. A következõ év elsõ hónapjában Mese kamaszoknak és felnõtteknek alcímmel J.M. Barrie Pán Péter címû alkotását mutatják be. A skót regény- és drámaíró mûvének színpadi változatát a rendezõ, Bereczki Csilla készítette - ismertette Sztarenki Pál.     

Hozzáfûzte: néhány év szünet után ismét tartanak egy stúdiószínházi bemutatót is. Müller Péter Akutagawa Ryunosuke elbeszélése nyomán írt, A vihar kapujában címû drámát Gergye Krisztián rendezésében január 26-án mutatják be a stúdióteremben, mely jelenleg a bábszínházi elõadások színtere. Az elõadás szervezése sok munkát igényel majd, de a stúdió-elõadásoknak továbbra is a színház integráns részének kell maradnia - hangsúlyozta a mûvészeti vezetõ.     

Sztarenki Pál kitért arra is, hogy idén több mint 11 ezren váltottak bérletet a Hevesi Sándor Színház elõadásaira, ami a színház történetében az eddigi legnagyobb nézõszámot jelenti.       

A 2017/2018-as évadban a korábban bemutatott Tantermi deszka elnevezésû középiskolás beavató színházi elõadások, valamit a lakásszínházi produkciók is mûsoron maradnak.

MTI - Kanizsa2017-02-09 04:55:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül