Ma 2023. 3 25.
Irén, Írisz, Lúcia napja van.
Látogatók száma : 54777112    
Honlapkeszites

Kultúrházak éjjel-nappal - Programok Zala megyében

A Zala megyei települések a Mindennapi hagyományaink tematika jegyében készülnek a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésû rendezvénysorozatra, amelyet február 10. és 12. között tartanak kiállításokkal, koncertekkel, táncházakkal.


A zalaegerszegi rendezvénysorozat Almássy Krisztián fiatal képzõmûvész kiállításának megnyitójával és színházi esttel kezdõdik el pénteken az Apáczai Mûvelõdési Központban. Szombaton a Kultúr-zsúr elnevezésû program keretében farsangi játszóházba, a mûvészeti- és sportcsoportok bemutatkozására várják a közönséget. A nap kiemelt programja lesz az "épülettájfutás", a kalandos versenyfeladatok lehetõséget adnak arra, hogy a látogatók bejárhassák és megismerhessék a mûvelõdési ház szinte minden zugát. A nap a Zalai Táncegyüttes és a Jobbágytelki Hagyományõrzõ Tánccsoport mûsorával és táncházzal zárul - mondta el Dala Hajnalka, közmûvelõdési csoportvezetõ az MTI-nek.     

Vasárnap a Kézmûvesek Házában nyitott galériák mûhelynapjára, kézmûves foglalkozásokra, fánksütésre várják a látogatókat. Vikár Csaba busó nagykövet vetített képes elõadásában bemutatja a mohácsi busójárás történetét. A vendégek eredeti busójelmezt ölthetnek magukra, a telet pedig tradicionális tûzgyújtással, kiszebáb égetéssel búcsúztatják.     

A Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésû rendezvénysorozathoz számos zalai település csatlakozott: Vonyarcvashegyen pénteken zenetörténeti elõadással, élõzenei bemutatóval, táncházzal kezdõdik, majd szombaton fánksütéssel és a Balaton Art Alkotóközösség nyílt napjával folytatódik program. Vasárnap a 25. Vonyarcvashegyi Nemzetközi Mûvésztelep munkáiból nyílik kiállítás és a Fidelis Brass fúvósegyüttes ad koncertet.     

Gyenesdiáson pénteken tavaszköszöntõ népzenei elõadást tartanak és Hagyomány a divatban címmel megnyitják Rezesné Czinderi Andrea és Rezes Gábor népi iparmûvész viselet-kiállítását. Február 11-én a Tükrös zenekar ad mûsort Táncház a javából címmel.     

Keszthelyen pénteken Raffay Ernõ történész tart ismeretterjesztõ elõadást Észak-Erdély visszatérése - a 2. bécsi döntés címmel a Balaton Színházban. A Goldmark Károly Mûvelõdési Központban szombaton Csángó táncházzal ünneplik a farsangot.     

Zalaszentgróton a városi fúvószenekar ad újévi hangversenyt február 11-én, Balatongyörökön családi farsangra, míg Zalalövõn farsangolóra és jelmezversenyre várják a város lakosságát. Murakeresztúron böllérfesztivált rendeznek, Reszneken szalmabábu-égetéssel, jelmezes felvonulással tartanak téltemetõ farsangi mulatságot február 11-én.

MTI - Kanizsa2017-02-07 16:30:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül