Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353403    
Honlapkeszites

Fidesz: legtöbbet a kormány tehet

Fertig István elnökségi tag és Bizzer András önkormányzati képviselõ a helyi Fidesz elnökségének és önkormányzati frakciójának nevében szólt hozzá a GE dolgozóit érintõ, hónapok óta tartó bizonytalan helyzethez és a tegnap nyilvánosságra hozott döntésrõl ma délutáni sajtótájékoztatójukon. Szerintük a kormány tehet a legtöbbet az országosan több tízezer embert érintõ probléma megoldásáért.

Bár tegnap Cseresnyés Péter alpolgármester úr tartott sajtótájékoztatót a GE-nél történõ létszámleépítés kapcsán teendõ lépeseirõl, azonban a Fidesz elnökségének és önkormányzati frakciójának is foglalkoznia kell a problémával.  - kezdte Fertig István. - Teljes mértékben támogatjuk Cseresnyés Péter a helyzet megoldását segítõ törekvéseit, hisz bennünket is megkerestek munkahelyükért aggódó emberek.


Meg kell tennünk mindent annak érdekében, hogy az elkövetkezõ másfél-két évben, az elbocsátott embereknek újra biztosítani tudjuk az elhelyezkedés lehetõségét. Tudjuk, hogy ebben az ügyben a legtöbbet a kormány tehet, hisz õk látják átfogóan a beruházási szándékot, õk tudják pozitív módon befolyásolni adókedvezménnyel, központi támogatással, és további célirányos intézkedésekkel a befektetni szándékozók akaratát. Ha ezt nem teszik, csak Nagykanizsán több ezer családot hagynak cserben, s ha nem törõdnek az itt élõkkel, még több ember számára válik világossá, hogy a Bajnai-kormány tényleg csak klónja a Gyurcsány-féle alakulatnak. A „dumakormányzás” tovább folyik, hiszen most is csak beszélnek, beszélnek és nem tesznek semmit akkor, ha az egyszerû emberek érdekérõl van szó.

Bosszantó ez a nemtörõdömség – hiszen errõl a szándékról már hónapok óta tudhatott mindenki, egyes hírek szerint a GE idõben megkereste és szándékáról értesítette a kormányt, de nem törõdtek vele. - vette át a szót Bizzer András - Legalább ennyire bosszantó az is, ami tegnap hangzott el városunk polgármestere szájából. Azt mondta, egy kérdésre válaszolva, hogy a GE tervezett elbocsátásai okozta gonddal foglalkozzanak mások, ez nem az õ dolga. Ezzel szemben a mi véleményünk az, hogy a város polgármesterének egy ilyen helyzetben az lenne a legfontosabb feladata, hogy keményen dolgozzon az itt élõk érdekében. A polgármester úr tegnapi mondatai újra azt bizonyítják, hogy csak saját magával és a saját kis „betartásaival” van elfoglalva, nem azzal törõdik, hogy mi van, mi lesz az itt élõ, a munkájukat várhatóan elvesztõ emberekkel. Mi, akik felelõs helyi politikusoknak érezzük magunkat, minden tõlünk elvárhatót megteszünk annak érdekében, hogy ebbõl a helyzetbõl az érintettek minél kisebb veszteséggel kerüljenek ki. Támogatjuk Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõ és alpolgármester úr a helyi lehetõségek feltárását és a kormány intézkedését sürgetõ szándékát, és támogatunk minden olyan embert, aki a helyzet megoldásán dolgozik.2009-10-30 18:10:45


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül