Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55416876    
Honlapkeszites

Veronai baleset - Magyarországra érkezett az áldozatok holttestét szállító konvoj

Szombaton nem sokkal dél után Tornyiszentmiklósnál lépett be Magyarországra az a hat jármûbõl álló konvoj, amely a veronai buszbaleset 16 halálos áldozatának holttestét szállítja Budapestre.


Az Olaszországból Szlovénián át a Zala megyei határátkelõhöz érkezett autókonvojban két kísérõautó mellett három halottszállító haladt, illetve egy mikrobusz, amelyben a két héttel ezelõtti baleset után megmaradt csomagokat és személyes holmikat szállítják.     

A többi jármûhöz képest lassabban haladó menet nem sokkal fél egy után érkezett meg a szlovén-magyar határátkelési ponthoz Tornyiszentmiklósnál. Innen a konvoj megállás nélkül haladt tovább az M70-es autóúton az M7-es autópálya, illetve Budapest irányába.     

A január 20-án, Verona közelében történt tragédia halálos áldozatainak holttestét pénteken öt veronai kórházból gyûjtötték össze és helyezték át a halottszállító jármûvekre. Külügyi forrásból az MTI úgy értesült, hogy a konvoj végül szombat hajnalban öt órakor indult el Magyarországra, Olaszországban rendõri felvezetést is biztosítottak a magyar jármûvek számára.

A konvoj várhatóan 15 óra után érkezik meg Budapestre, a Honvédkórházhoz.     

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek.

A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. MTI Fotó: Varga György

MTI - Kanizsa2017-02-04 15:37:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül