Ma 2019. 8 24.
Bertalan, Aliz, Detre napja van.
Látogatók száma : 42596563    
Honlapkeszites

A torna diákolimpia megyei döntõje a Hevesi Sándor Általános Iskolában

A tornászok bevonulásával kezdõdött a megyei forduló. A kanizsaiak mellett három zalaegerszegi iskola indított egy-egy csapatot. A versenyzõket Bene Csaba köszöntötte. „Sokkal több iskolának kellene itt lennie, és ezért minden dicséretet megérdemeltek ti, gyerekek, akik itt megjelentek, és azok a kollégák, akik felkészítettek” - hangsúlyozta a Zala Megyei Közgyûlés alelnöke.


A várost a Hevesi Sándor Általános Iskola diákjai képviselték. Az intézményben nagy hagyománya van a sportágnak. „Szakmailag felkészült tanárok várják a diákokat, de a diákok is elsõtõl fogva, felmenõ rendszerben tornáznak, így jelentõs létszámmal szerepelnek. A megyei versenyre nem jutott el mindenki, csak a legjobb csapataink. A városi fordulóban majdnem 100, itt pedig 50 tanulónk vesz részt a megyei versenyen” - mondta Takács András, a Hevesi Sándor Általános Iskola testnevelõ tanára.

A versenyzõk hat korcsoportban nevezhettek, és korosztálytól függõen más méretû szereken bizonyítottak. „Edzésben fel vagyok készülve, de lelkiekben arra kell figyelnem, hogy oda összpontosítsak és kizárjam a külvilágot” - vélekedett a hevesis Szegi Ildikó.

A fiúknál ugrás- és gyûrû-, a lányoknál pedig ugrás-, talaj- és gerendagyakorlatok szerepeltek. A megyei fordulót az országos elõdöntõk követik majd.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-02-03 04:55:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül