Ma 2021. 10 26.
Dömötör, Armand, Örs napja van.
Látogatók száma : 51127586    
Honlapkeszites

Szavakban lobog

Nagykanizsai testvérpár is bejutott a Magyar Írószövetség 1956-os dalszerzõi pályázatának döntõjébe. A nyilvános versenyt a hétvégén tartották Budapesten. Az Aczél fivérek úgy kerültek be Kárpát-medence öt legjobb formációja közé, hogy a fiatalabbik fiú, Zoltán mindössze két hónapja kezdett gitározni.


A versenyre egy ’56-os forradalmár, Gérecz Attila versét zenésítette meg az idõsebbik fivér, Zsolt, az eredmény pedig a zsûri tetszését is elnyerte. „Azt mondták, nagyon jól eltaláltuk a hangvételét, hogy hogyan lehet ebbõl a versbõl egy jó balladát írni, hiszen a szövege is eléggé lehangolt. Ezt mindenképpen díjazták, és azt is, hogy odamentünk egy szál gitárral, ami néha több” - mondta el Híradónknak Aczél Zsolt.

Bár dobogós helyezést nem értek el, a testvérek nem csüggednek, hiszen tizennégy zenekar közül úgy jutottak be a legjobb öt közé, hogy mindössze tíz napjuk volt a pályamû elkészítésére.

Ráadásul csak olyan pop-rock együttes pályázhatott, amelynek egyik tagja 18 év alatti – így került a képbe Zsolt öccse, Zoltán, aki azelõtt még soha nem gitározott. „Láttam, hogy keresett a bátyám. Visszahívtam, és mondta, hogy »Öcskös, meg kéne tanulni egy dallamot!« Kérdeztem, miért, erre mondta, hogy az interneten látott egy pályázatot, és próbáljuk meg, nézzük meg mi sül ki belõle. Én pedig arra gondoltam, miért is ne?” - vélekedett Aczél Zoltán.

A magyar szabadság éve programsorozat keretében meghirdetett dalszerzõi pályázat célja az volt, hogy a könnyûzene eszközeivel népszerûsítse a forradalom szellemiségét és költészetét a fiatalok körében. A versenyt végül egy szerencsi formáció, a JennBenn Trió nyerte meg.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-01-28 06:27:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül