Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353320    
Honlapkeszites

Szóvivõi tájékoztató a remények szertefoszlásáról

Hétfõi sajtótájékoztatóján Marton István polgármester bejelentette, egy új rendszer szerint zajlanak a jövõben a polgármesteri sajtótájékoztatók. Az objektív tájékoztatás érdekében véleménye szerint hetente, vagy legalább kéthetente illik sajtótájékoztatót tartania. Személyes elfoglaltságai miatt azonban ezek jelentõs részét személyi titkára, a polgármesteri szóvivõként is tevékenykedõ Stadler Petra tartja. Ezután sikeres debütálást kívánva a polgármester átadta a szót, illetve a mikrofont a szóvivõjének.

Stadler Petra elmondta:
– A múlt héten befejezõdtek azok a tárgyalások, melyek az önkormányzat helyes, és a város jövõje szempontjából üdvös mûködését voltak hivatottak megteremteni. Sajnos a remények gyorsan szertefoszlottak, ugyanis már a párbeszéd kezdetén látni lehetett, hogy bizony a FIDESZ és az SZDSZ nem megegyezni jött, hanem a saját pozíciójukat védeni a város érdekével szemben.


Ugyan a FIDESZ egy hónappal korábbi bejelentése – miszerint ezentúl ellenzéki pártként kívánnak tevékenykedni –, az utóbbi évben tanúsított „minél rosszabb, annál jobb” városellenes politikájának tükrében senkit sem lepett meg, de hogy mindezek után is ragaszkodni kívánnak a bizottsági elnöki székeikhez, pártkatonaként a Polgármesteri Hivatalt kivéreztetõ jegyzõjükhöz, a dolgozó alpolgármester-nélküliség állapotának fenntartásához, az Magyarországon példátlan arcátlanság.
Összehasonlításképpen, miután a fõvárosi MSZP-frakció bejelentette ellenzékbe vonulását, még a sokat és méltán kritizált MSZP-s fõpolgármester-helyettesekben is volt annyi kurázsi, hogy lemondjanak, visszaadják mandátumukat, és ne hátráltassák a városvezetés munkáját.
Természetesen a korábbi többségi, mára viszont 11 fõre fogyatkozott FIDESZ-frakció egyedül nem folytathatná dacpolitizálását. Többen hihették, miután az SZDSZ a feloszlatás ügyében láthatóan a munkára szavazott, nem öntözi tovább a gyûlölet magvait – melyet egyébként õk hintettek el a közgyûlésben –, nos azok csalódtak. Õk valójában csak a zsarolási potenciájukat kívánták fenntartani, mellyel az utóbbi idõben képesek voltak teljes mértékben irányításuk alá vonni a nagykanizsai FIDESZ-frakció politikáját. Márpedig ez a 13 ember, blokkoló kisebbségként a jövõben is képes lesz a város fejlõdésének útjába tornyosulni, és ez ellen csak a nyilvánosság eszközéhez folyamodhatunk, elvégre a társadalmi nyomás lehet az egyetlen, mely eltántoríthatja õket ebbéli szándékuktól.

B .E.2009-10-26 13:39:31


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül