Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55407984    
Honlapkeszites

A párkapcsolat és a net

Nagy hatással van párkapcsolatainkra az internet, errõl beszélt Hevesi Krisztina szexuálpszichológus Kanizsán. A szakember azt mondta: sok kapcsolat azért megy tönkre, mert a világhálón látott dolgok alapján azt gondolják az emberek, hogy õk jobbat érdemelnek jelenlegi párjuknál. A megoldás szerinte az lenne, ha többet beszélnének a szerelmesek a szexualitásról.


- Ha egy ûrlény lejönne a Földre, milyennek látna minket? – tette fel a kérdést Hevesi Krisztina. - Azért kell ûrlény, mert neki semmilyen prekoncepciója nincs arról, hogy milyenek vagyunk. Ha most õ ránézne Magyarország Facebook-profiljára, azt mondaná: hát ez egy buliközpont. A szakember szerint nagyban befolyásolják kapcsolatainkat a közösségi oldalakon megjelenõ bejegyzéseink. Aki megnézi ismerõsei képeit az interneten, azt láthatja, hogy milyen jól néznek ki, mennyit esznek, isznak, és milyen jól élik az életüket.

A szexuálpszichológus kiemelte, az internet nagy hatással van a párkapcsolatok romlására. Ez ugyanis torzítja az érzékelésünket, és megemeli az elvárásainkat.

- Míg mi egyre inkább úgy látjuk – fogalmazott -, hogy nõ a lehetõségünk, ezzel párhuzamosan úgy gondoljuk, hozzánk egyre jobb partner tartozik. Miért is kötném le magam egy valakihez, miközben itt nõk és férfiak tömegei várnak rám, és ezért értéktelenedik a kapcsolat, nem becsüljük meg azt, aki mellettünk van.

Dr. Hevesi Krisztina elõadásában példákon keresztül próbálta elmagyarázni, hogy a párok miként tudják megõrizni az intimitást a kapcsolatukban. A szakember tanácsaira pedig sokan voltak kíváncsiak.

Az internet világa rombolhatja kapcsolatainkat. A fotó illusztráció. Fotó: Gergely Szilárd

Kanizsa2017-01-26 11:54:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül