Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54765518    
Honlapkeszites

Minden a fánkról szól majd

Ha február, akkor Országos Farsangi Fánkfesztivál. Idén már 9. alkalommal rendezik meg a nagy sikerû rendezvényt, amely több újdonságot is tartogat.


Új helyszínen, a Kanizsa Plazaban rendezik meg az Országos Farsangi Fánkfesztivált, amely idén már két napos lesz. „Február 24. lesz az elsõ nap és az Erzsébet térrõl indul a program, amelyet Nagykanizsa önkormányzatával közösen szervezzük. Úgy gondoltuk, a fiataloké és a családoké lesz ez a nap, a számukra szervezünk nagyon érdekes programokat: lesz természetesen fánkkóstolás, vetélkedõk, nívós kulturális elõadások, majd a Zero zenekarral zárul az elsõ nap” - hangsúlyozta Kámánné Szép Terézia a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház igazgatója. A rendezvény a második napon a hagyományoknak megfelelõen folytatódik: az Erzsébet térrõl karneváli hangulatú, maszkás felvonulás indul a fesztivál helyszínére.

Tavaly csaknem harminc csapat döntött úgy, hogy fánkkülönlegességeit a fesztivál zsûrije elõtt is megméretteti. Még a határon túlról is érkeztek résztvevõk. Az idei rendezvényre február 17-ig jelentkezhetnek a vállalkozó kedvûek. „Az Idõsügyi Tanács részérõl azért fordulunk az idõsügyi klubokhoz és Nagykanizsa szenior korú lakosaihoz, hogy minél többen vegyenek részt a IX. Farsangi Fánkfesztiválon és minél többen nevezzenek, hogy Nagykanizsa a legjobb fánkok városa is legyen, ne csak a legszebb kerteké” - mondta dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó.

Profi és amatõr fánksütõk egyaránt nevezhetnek: hozott, helyben készített, hagyományos, különleges és speciális táplálkozási igényt kielégítõ fánkokkal. A jelentkezési lap egyebek mellett a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház honlapjáról is letölthetõ.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-01-26 05:24:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül