Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55416828    
Honlapkeszites

Formabontó tárlat

A Kanizsa Fotóklub „másképp” címû kiállítást hétfõn nyitották meg és február 20-ig látható a HSMK Õsze András Galériájában.


A Kanizsa Fotóklub legújabb kiállítását a magyar kultúra napja alkalmából mutatták be. A megnyitón Dénes Sándor méltatta az alkotók közösségét, amely ugyan hat évtizedes hagyományokkal büszkélkedik, tagjai mégis teljesen egyéni módon, eltérõ lencsén át látják és láttatják a világot. „Önmagunk identitását, hagyományait, értékeit, nyelvét ünnepeljük úgy, hogy közben az itt élõ egyéniségeket, eltérõ személyiségeket és tehetségeket látjuk meg benne” - fogalmazott Dénes Sándor polgármester.

A fotóklub „másképp” címû kiállítása nem egy bizonyos témát jár körül, a tagok ezúttal teljesen szabadjára engedték a fantáziájukat. Volt, akinél ez a téma feldolgozásában, másnál pedig a képek elrendezésben nyilvánult meg. „Ezzel töltöttem a legtöbb idõt, hogy magát ezt a koncepciót hogyan jelenítsem meg a kiállításon. Az, hogy egyediség, itt jelenik meg igazából – nyilván a fotókon is, de az, hogy a kiállítás anyaga, hogy van feltéve, azzal is hozzá tudjuk tenni a saját dolgainkat” - mondta Kovács Krisztián a Kanizsa Fotóklub tagja.

A kanizsai fotósok tevékenységét egyre szélesebb körben övezi elismerés, ami a csoport életébe 2017-ben fontos változást is hozott: a klub új vezetõje Varga Szilárd lett, aki Molnár Tibortól vette át 10 év után a stafétát. „A hosszú távú célunk az, hogy tovább erõsítsük a 60 éves fotóklub hírnevét, komolyabban részt venni az országos fotós életben, rövid távon pedig szeretnénk egy nemzetközi fotópályázatot kiírni” - tette hozzá Varga Szilárd a Kanizsa Fotóklub vezetõje.

A „másképp” címû tárlaton 25 alkotó, köztük Eifert János fotómûvész munkáit lehet megnézni február 20-ig, a HSMK-ban.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-01-25 05:06:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül