Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415032    
Honlapkeszites

Több mint négymilliárdos víziközmû-rekonstrukció indul Zalaegerszegen

Több mint négymilliárd forintos költséggel, mintegy 60 ezer lakost érintõen indul víziközmû-rekonstrukció Zalaegerszegen és térségében.


A beruházást bejelentõ hétfõi, zalaegerszegi sajtótájékoztatón Vigh László, a térség országgyûlési képviselõje (Fidesz) elmondta: a Zalaegerszeg északi, keleti és déli területein, valamint a város környékén tervezett munkálatokhoz, a 40-50 éves ivóvízhálózat korszerûsítéséhez szükséges összeget a kormány a múlt év decemberében ítélte meg. A közmûfejlesztés révén Zalaegerszegen kívül Bocfölde, Sárhida, Csatár, Zalaszentiván, Zalaszentlõrinc, Alibánfa és Petõhenye vízvezetékeit, kútjait, tisztítómûveit és tározóit korszerûsítik, várhatóan 2019 nyaráig.     

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) hozzátette: a száz százalékos, vissza nem térítendõ uniós támogatás jóvoltából jelentõsen javul majd a vízminõség, miután jelenleg az ivóvíz vas-, mangán- és ammóniatartalma esetenként túllépi a megengedett határértékeket. Utalt arra is, hogy az elmúlt években Zalaegerszeg nyugati vízbázisán már megvalósult egy hasonló korszerûsítés, így a mostanival együtt már a zalai megyeszékhelyen és környékén a teljes hálózat rekonstrukciója megtörténik, ami évtizedekre biztonságos ellátást jelent majd.     

Bali Zoltán, a beruházással érintett önkormányzatok társulásának elnöke arról beszélt, hogy új kutakat és víztisztítókat építenek, felújítják a gyûjtõvezetékeket, a tározókat. Jelezte, hogy nemcsak az egészséges vizet, de költséghatékonyabb üzemeltetést is hoz majd a teljes beruházás.     

Arnhoffer András, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI érdeklõdésére egyebek mellett arról számolt be, hogy a most induló munkálatoknak köszönhetõen mintegy 60 ezer ember számára lesz egészségesebb, tisztább az ivóvíz Zalaegerszegen és térségében, továbbá megszûnhetnek a több területen is elõforduló minõségi és nyomásproblémák is.

MTI - Kanizsa2017-01-23 13:02:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül