Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408253    
Honlapkeszites

Nagy hatással van párkapcsolatainkra az internet

Errõl beszélt Hevesi Krisztina szexuálpszichológus tegnap esti elõadásában Kanizsán. A szakember elmondta: sok kapcsolat azért megy tönkre, mert a világhálón látott dolgok alapján azt gondolják az emberek, hogy õk jobbat érdemelnek jelenlegi párjuknál. A megoldás szerinte az lenne, ha többet beszélnének a párok a szexualitásról.


"Ha egy ûrlény lejönne a Földre, milyennek látna minket? Azért kell ûrlény, mert semmi prekoncepciója nincs, hogy milyenek vagyunk. Ha most õ ránézne Magyarország facebook profiljára, azt mondaná: hát ez egy buliközpont" Nagyban befolyásolják kapcsolatainkat a közösségi oldalakon megjelenõ bejegyzéseink. Hevesi Krisztina szerint aki megnézi ismerõsei képeit az interneten, azt láthatja, hogy milyen jól néz ki, mennyit eszik, mennyit iszik és milyen jól éli az életét.

A szexuálpszichológus szerint az internet nagy hatással van a párkapcsolatok romlására. Ez ugyanis az érzékelésünket torzítja, és megemeli az elvárásainkat. "Még mi egyre inkább úgy látjuk, hogy nekünk nõ a lehetõségünk, ugyanakkor ez megemeli azt a fajta percepciót, hogy úgy gondoljuk, hozzánk egyre jobb partner tartozik. Miért is kötném le magam egy valakihez, miközben itt nõk, férfiak, nem is akarok számot mondani, de szinte végtelen száma vár rám, és ezért értéktelenedik a kapcsolat, nem becsüljük meg azt, aki mellettünk van" - mondta el dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus.

A szakember tegnap esti elõadásában példákon keresztül próbálta elmagyarázni, hogy a párok miként tudják megõrizni az intimitást a kapcsolatukban. Hevesi Krisztina tanácsaira sokan voltak kíváncsiak. "Azt gondolom, hogy ez a téma, a szexualitás minden egyes embert érint, csak van, aki bevallja, van, aki tagadja. De azt gondolom, hogy ez egy mindenki számára nagyon fontos tényezõ az életében" - fogalmazott Pintér Edina.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-01-21 05:48:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül