Ma 2021. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 51111677    
Honlapkeszites

Ismét Kanizsai esték - Mit adott a reformáció a világnak és a magyaroknak?

Erre a kérdésre keresik a választ a XVIII. Kanizsai esték vendégei. A református gyülekezet elõadássorozata februárban indul.


A 2017-es elõadások témájukban illeszkednek a reformáció 500 éves jubileumi eseménysorozatához. A XVIII. Kanizsai Esték február 10-én kezdõdik, az érdeklõdõk elsõ ízben Steinbach Józseffel találkozhatnak. „Az embereknek szükségük van arra, hogy egy biztos, eligazító, határozott hangot halljanak, és Jézus Krisztis evangéliuma ez, amely ugyanakkor mindig megõriz bennünket a szabadságunkban, és az üdvösség felé visz bennünket" - így fogalmazott Steinbach József tavaly. A Dunántúli Református Egyházkerület püspöke visszatérõ vendége a programnak, ezúttal Isten igéjérõl és a reformációról értekezik majd. „Az elõadást rögtön egy kiállításmegnyitó követi, amelyen Gulyásné Raksányi Olgának, a gyülekezetünk tagjának gyûjteménye lesz látható Kálvin életérõl és munkásságáról. Ezt a kiállítást Balogh László presbiter testvérünk fogja megnyitni" - mondta el Hella Ferenc református lelkipásztor.

A folytatásban többek között Köntös László lelkész, Lehota M. János esztéta és Dinnyés József zeneszerzõ tart elõadását arról, milyen hatása volt a reformációnak Európára, a korabeli társadalomra és a mûvészetekre.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-01-20 05:14:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül