Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415019    
Honlapkeszites

Jól mûködik a kabátcsere akció városunkban

Az országos kezdeményezést az elmúlt hetekben indították el városunkban is, azóta pedig már többen is csatlakoztak hozzá. A családsegítõ központ elõtt kihelyezett fogasról például naponta viszik el a ruhadarabokat, de újak is folyamatosan kerülnek rá.


Az utcára kiakasztott ruhákból válogat Németh Zoltánné. Elvira néni jól szemügyre veszi a téli kabátokat, mielõtt elvinné a megfelelõt. Az idõs asszonynak nagy szüksége van a ruhadarabra, ugyanis nem engedheti meg magának, hogy vegyen. A kabátakcióról a tv-bõl értesült. "Ott láttam, hogy Pesten ki vannak téve a kabátok, mennek oda az emberek. Még magamban elgondolkodtam, hogy de jó volna nekem is. És mivel megtudtam, hogy itt is van, elballagtam, hogy nekem is legyen kabátom" - mondta el Németh Zoltánné.

Rajta kívül naponta még sokan visznek a kabátokból. A családsegítõ központ szerint nagyon sikeres az akciójuk. Január tizedikén tették ki a fogast, azóta pedig száznál is több ruhadarab cserélt gazdát. "Azt tapasztaltuk, hogy pár óra múlva ez az akasztó megtelt kabátokkal, és folyamatosan gazdát cserélnek ezek a kabátok, takarók, téli ruhanemûk. Tulajdonképpen ez a fogas itt önálló életre kelt, mert amikor reggel jövünk dolgozni, akkor látjuk, hogy újabb kabátok kerültek fel rá, illetve napközben is folyamatosan hozzák az emberek a kabátokat, és nagyon szépen fogy is le róla a kabát" - vélekedett Zámbóné Sorok Sarolta a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetõje.

A városban egyébként több helyen gyûjtik hasonló módon a kabátokat. A következõ napokban pedig még biztosan folytatódik az akció, ugyanis dermesztõ hideget jósolnak a meteorológusok.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-01-20 05:05:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül