Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55395253    
Honlapkeszites

Több mint félszáz család részesült tûzifa- és élelmiszeradományban Zalában

Idén 55 rászoruló család részesült tûzifa- és élelmiszeradományban a Zala Megyei Védelmi Bizottság közremûködésével - közölte a bizottság elnökeként a Zala megyei kormánymegbízott csütörtökön Gellénházán.


Sifter Rózsa egy négygyermekes, szerény körülmények között élõ családnál az adományozás kapcsán újságíróknak elmondta: a zalai védelmi bizottság 2012 óta segít a téli idõszakban a legelesettebb, legrászorultabb családoknak. Az elmúlt öt évben több mint 300 zalai családot támogattak tûzifával, illetve élelmiszeradománnyal, az idei télen 55 családnak juttattak el fát és élelmiszercsomagokat.     

A családok kiválasztásában a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat zalaegerszegi csoportja, a helyi polgármesterek, valamint Vigh László országgyûlési képviselõ (Fidesz) segítette a védelmi titkárságot. Az adományok beszerzéséhez a Magyar Földgáztároló Zrt. idén 1,5 millió forintot biztosított, a zalaegerszegi OMEGA GM Kft. a kezdetektõl ingyen végzi a tûzifa kiszállítását, az élelmiszercsomagokat pedig a Máltai Szeretetszolgálat állította össze - tette hozzá a kormánymegbízott.     

Vigh László azt hangsúlyozta, hogy a már harmadik hete tapasztalható hidegben különösen fontos, hogy a közösség, az önkormányzatok odafigyeljenek azokra, akik esetleg nélkülöznek, nem tudnak fûteni. Gellénházán 600 háztartás található, ott is az önkormányzat jelzése alapján döntöttek a most támogatásban részesített négygyermekes család megsegítésérõl.

MTI - Kanizsa2017-01-19 12:22:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül