Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357199    
Honlapkeszites

Új év, fittebb élet?

Sokan fogadják meg Újévkor, hogy változtatnak életükön és a mozgás is fõszerepet kap majd ezután. A lelkesedés azonban nem tart sokáig. A felmérések alapján 10-bõl 6 ember hamar feladja. Az edzõk és a rendszeresen sportolók szerint nagyon fontos a kitartás és a belsõ motiváció, így ugyanis meg lehet tartani a fogadalmat.


Izzasztó mozgásokból tegnap sem volt hiány a Fitpoint edzõtermében. A hölgyek többsége jól szeretne kinézni, ezért is mennek el hetente több alkalommal Pintér Andrea alakformáló órájára. Palotás Karolina kérdésünkre elmondta: "Én úgy gondolom, hogy aki most jön le január elsejétõl edzeni, õneki mindenképpen arra kellene figyelnie, hogy legyen benne erõ és kitartás. Én is úgy edzek és úgy tartok magamban mindig energiát és erõt, hogy mindig többet, többet és többet. Mindig van az a kicsi plusz, amit muszáj elérni ahhoz, hogy még több erõnk és energiánk legyen edzeni járni."

Szilveszter éjszakáján sokan fogadják meg, hogy az új esztendõben mindenképpen mozogni fognak. Pintér Andrea idén egyelõre kevés új jelentkezõvel találkozott, de ez a következõ hetekben még változhat. "Az eddigi évek tapasztalata az, hogy így január 2-3. hetében azért úgy elkezdenek az emberek különbözõ mozgásforma után nézni. Termeket keresnek, nyilván ez az idõjárástól is függ, és újévi fogadalomként megpróbálnak bizonyos célokat kitûzni és megvalósítani" - mondja az edzõ. A lelkesedés azonban hamar elfogy. Tíz emberbõl 6 ugyanis gyorsan feladja. A rendszeres mozgás mellett egyébként a táplálkozásra is oda kell figyelni, és az is nagyon fontos, hogy ne csak alkalmi sportolók legyünk. Molnár Gábor cross edzõ hangsúlyozta: "Az lenne a cél szerintem, hogy életmódváltás legyen ez, és az illetõ ne egy diétát kövessen, amit csak rövid távon lehet fenntartani. Egy életmódváltás arról szól, hogy egy személyre szabott edzésprogramot állítunk össze, étkezési tervet, és ez hosszútávon is fenntartható lesz." A tapasztalatok alapján az edzõtermekben március-április környékén újra többen jelennek meg, õk pár hónap alatt szeretnének maguknak bombaalakot a nyárra. Az edzõk szerint azonban ez gyakran kudarcba fullad, a megoldás az lenne, ha már most elkezdenék a mozgást.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-01-13 05:23:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül