Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358987    
Honlapkeszites

Most már palackozva is

Újabb állomásához érkezett Szabó Béla, Béci bá’ zöld sörének története. Legutóbbi írásunkban már olvashatták, hogy folynak a tárgyalások a palackozásról egy serfõzõ mesterrel, most elérkezett a palackozott zöld sör, új nevén Smaragd Zöld Sör bemutatásának ideje is.


Az ünnepélyes bemutatóra a Halis István Városi Könyvtárban került sor, melyen a zöld nedûrõl a városban elsõként tudósító kollégánk, a Zalai Hírlapban publikáló Benedek Bálint ismertette a sör életútját, majd Marton István polgármester mondott köszöntõ beszédet. Jelen volt a palackozó családi vállalkozás ügyvezetõje, Starcsevics László, s fia Péter is, aki elmondta, hogy 1992-ben kezdték meg a sörfõzést, amikor még nagy teret kaptak a mini sörfõzõk, de sajnálatos módon az akkori közel hatszáz vállalkozásból mára csupán annak a tizede maradt meg. Eddig õk nem palackoztak, Béci bá’ találmánya számukra az elsõ, s bíznak a sikerben.
 


Szabó Béla ezúton fejezte ki hálás köszönetét feleségének, Ilonának, aki nélkül a magyar, illetve az európai szabadalom nem valósulhatott volna meg, hiszen mindvégig mellette állt mind lelkiekben, mind anyagilag. Örömmel mesélt arról is, hogy rövid életû, mindössze másfél éves statisztikája arra enged következtetni, hogy a zöld sör leginkább a hölgyek kedvelt itala, s bizony vissza is járnak hozzá, hogy újra s újra megkóstolják. Ez mutatja találmánya népszerûségét.

S.E.2009-10-18 16:02:33


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül