Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358534    
Honlapkeszites

Negyven új autóbusszal korszerûsíti jármûparkját januártól az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

Negyven új korszerû autóbusszal bõvíti Gyõr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében közlekedtetett jármûparkját az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt - közölte az MTI-vel a társaság.


Az új autóbuszok közül 11 Gyõr-Moson-Sopron megyében, 7 Vas megyében 13 Veszprém megyében 9 pedig Zala megyében teljesít majd szolgálatot, várhatóan a jövõ év elejétõl. A tájékoztatás szerint a negyven új autóbuszt a következõ három évben 1 milliárd 572 millió forintért a VOLÁN Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-tõl bérli az ÉNYKK Zrt.

A VOLÁN Buszpark Kft amely a Közlekedési Központok és a Volánbusz Zrt. száz százalékos közös tulajdonában áll, idén novemberben írt ki közbeszerzést száz autóbusz beszerzésére, amely alapján nettó 7,4 milliárd forintért kötött lízingszerzõdést - tatalmazza a közlemény.

A korszerû autóbuszok EURO VI emissziós besorolású motorral szereltek, mindegyike komfortos ülésekkel, klímaberendezéssel, és modern utasinformációs rendszerrel ellátott. A legalább 80 ember szállítására alkalmas tömegközlekedési jármûveken minimum 50 ülõhely található, nagy kapacitású csomagterüknek és a kétféle ajtóelrendezésnek köszönhetõen pedig egyaránt jól alkalmazhatók elõvárosi és távolsági forgalomban. Az újabb beszerzéssel az ÉNYKK Zrt. autóbusz állományának már 32,8 százalékát teszik ki a régióban készült Kravtex gyártású Credo típusú jármûvek - írták a közleményben.

Kanizsa

 2016-12-21 13:47:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül