Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55394873    
Honlapkeszites

Adj nevet a bornak! - Névpályázat a kékfrankos fajta népszerûsítésére

Nyolc budapesti borbár, egy szekszárdi pince, egy borkereskedés és egy bormédium összefogásából születik az a kékfrankos bor, amellyel a kezdeményezés résztvevõi a Kárpát-medence egyik legfontosabb szõlõfajtájára szeretnék felhívni a figyelmet.


A Doblo Wine and Bart, a 0,75 bistrót, a Palackot, az Andante Borpatikát, a Köz'Pontot, az ETAP Wine Bart, a Tasting Table-t, a VinoPiano Borbárt, továbbá a Bortársaságot, a Sebestyén Pincét és a Wine Flow boros honlapot tömörítõ kezdeményezés elsõ körben egy egyenpalackozású bort, egy bisztróstílusúra hangolt, csavarzárral ellátott, szekszárdi kékfrankost kíván létrehozni. A választással a Kárpát-medencei szõlõfajták népszerûsítése a cél, így a jövõben a "bárbor" szortiment további helyi fajtákkal fog bõvülni - közölték a szervezõk az MTI-vel.     

Mint hangsúlyozták, a mozgalom fontosnak tartja a tudatos, minõségi és mértékletes borfogyasztást, melynek népszerûsítésére közös programokat - borbártúrákat, közösen szervezett vidéki pince- és dûlõtúrákat, egymásnál történõ vendégszerepléseket - dolgoz ki.     

Az összefogás elsõ aktivitása egy közösen létrehozott kékfrankos bor, amelynek alapanyagát a szekszárdi Sebestyén Pince biztosítja. A fiatal szekszárdi borász, Sebestyén Csaba 2017 tavaszára tervezi a bor piaci bemutatását.     

Ennek a kékfrankosnak a www.nevetadokabornak.hu weboldalon a közönség adhat nevet. A 2017. január 1-jéig beküldött ötletek közül választják ki a három legjobbat, amelyet másnaptól január 15-ig szavazásra bocsájtanak.

MTI - Kanizsa2016-12-19 14:11:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül