Ma 2021. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 51110990    
Honlapkeszites

Hetvenedik születésnapját ünnepelte a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház

Az évfordulón köszöntötték a 25 éve mûködõ fafaragó szakkör tagjait is, akiknek munkáiból kiállítás nyílt az intézményben. Ezt követõen gálaestet rendeztek, amelyen fellépett Kollonay Zoltán zongoramûvész, zeneszerzõ, valamint Micsinai Dominik Radnóti-diplomás versmondó is.


A Kodály Zoltán Énekkar nyitotta meg a jubileumi estet, amelyen köszöntötték a 25 éve mûködõ fafaragó szakkör tagjait. "Sok embernek adtam a kezébe kést. Tanítottam a saját ízlésem szerint, kicsit megváltoztattam az igényességüket, talán igényesebbek lettek és a mai napig jó velük találkozni. Örömmel köszöntenek, akik még köztünk vannak" - mondta el Csávás Csaba a fafaragó szakkör vezetõje.

A fafaragók mellett több csoport is mûködik a mûvelõdési házban, amelyet Kámánné Szép Terézia 11 éve vezet. Munkája kezdetén három fõ irányvonalat jelölt meg, amelyhez most is igyekszik tartani magát. "Az egyik az olajos és vasutas hagyomány ápolása és továbbvitele, a másik az egészségmegõrzés. E köré csoportosítjuk a képzéseket, fesztiválokat, road showkat. A harmadik irányvonal pedig kisebb nagyobb rendezvények és fesztiválok szervezése" - fogalmazott Kámánné Szép Terézia a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház vezetõje.

A 70. évfordulóra rendezett gálamûsor kezdetén Cseresnyés Péter a ház falai között folyó közösségteremtõ munkát méltatta. "A 70 éves évforduló jó apropó arra, hogy feltegyük a kérdést, vajon milyen szerepe van az intézménynek a város, a térség életében? Mert az nem vitás, hogy ez a ház több egy épületnél, a beépített tégláknál, a fizikai valóságnál. Ez a ház ugyanis a szellem otthona, ez a ház sok kis közösség otthona és talán ez a legfontosabb" - vélekedett Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ.

A jubileum alkalmából egy múltidõzõ filmet is láthattak a résztvevõk, amely az elmúlt évek legjobb pillanatait elevenítette fel.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-12-18 06:15:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül