Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976301    
Honlapkeszites

Egyre csak gyûlnek a dobozok

Két busznyi szeretetdoboz érkezett pénteken Újudvarról. Több település felajánlását gyûjtötte össze a község önkormányzata.


Ragyogó ötlet volt. Így fogalmazott Jakab Sándor, Újudvar polgármestere. A kezdeményezéshez több Kanizsa-környéki kistelepülés is csatlakozott. „Újudvar, és a közös önkormányzati hivatal két másik települése, Sormás és Magyarszentmiklós. De még Magyarszerdahelyrõl az óvodából is küldtek csomagokat, úgyhogy két busz most tele van gyakorlatilag szeretetdobozzal. Örülünk, hogy hozzá tudunk járulni a hányattatott sorsú gyerekek karácsonyához" - mondta el Jakab Sándor, Újudvar polgármestere.

Cseresnyés Péter, a jótékonysági akció kezdeményezõje és fõvédnöke szerint nem várt sikert hozott az Egy doboznyi szeretet. „Itt szeretném megköszönni Újudvarnak, Magyarszerdahelynek és minden egyes település képviselõjének, polgármesterének, minden egyes intézménynek – ahol a gyerekeket, felnõtteket arra biztatták, hogy állítsanak össze ajándékot – azért, hogy itt, a környékünkön élõ, Nagykanizsán élõ gyerekeket, akik nehezebb sorsban élnek, meg tudjuk ajándékozni. És talán azt lehet mondani, hogy ez jut máshova is, olyan határon túl élõ magyar családok karácsonyfája alá, ahol egy-egy ilyen cipõs doboznyi ajándék óriási örömet tud okozni" - fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ.

Újudvarról és a környezõ településekrõl mintegy 150 szeretetdoboz érkezett. A Híradó úgy tudja, összességében több mint háromezer cipõsdobozt állítottak össze a kanizsai és térségbeli polgárok, intézmények, ami jóval több, mint amirõl a szervezõk álmodtak.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-12-18 06:07:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül