Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319203    
Honlapkeszites

Ünnep az Otthonban

Megható és szívszorító volt a nagykanizsai fogyatékkal élõk karácsonyi mûsora. Az otthon lakói Jézus születésének történetét játszották el, valamint karácsonyi dalokat énekeltek. Az ünnepi mûsor az egyházak képviselõit is meghatotta.


Jézus születését mutatták be fogyatékkal élõ társaiknak az Ûrhajós úti otthon lakói. Az intézményben élõk sokat gyakoroltak ápolóikkal az elõadásra. "Én azt gondolom, hogy mindenki számára óriási izgalom ez a felkészülési idõszak, de jó arra is, hogy mi is felkészüljünk erre a nagyszerû, szép ünnepre. A szívünk megteljen lelkesedéssel, boldogsággal, és amint most látható volt, a hallgatóság számára célját érte, hiszen nagyon szép és megható történetet láttunk, gyönyörû énekekkel, élõ zenével" - mondta el Virt Gyuláné, a Szivárvány egyesített Szociális Intézmény Holdfény Otthonának vezetõje.

A Holdfény Otthonban jelenleg hatvanan élnek. Az itt dolgozók mindent megtesznek azért, hogy szebbé tegyék a lakók mindennapjait. "Nagyon szeretek ide jönni Nagykanizsára, ebbe az intézménybe is. Hiszen majd látni fogja mindenki, hogy a mûsor kapcsán milyen szívvel, lélekkel készülnek erre az ünnepre, és lehet, hogy õk nem családban élnek és nem családban fogják tölteni a karácsonyt, de õk ugyanúgy készülnek erre az ünnepre, mint bárki más" - fogalmazott Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Fõigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója.

Az egyházak képviselõit is meghatotta a fogyatékkal élõk mûsora. A karácsonyi ünnepség zárásaként Hella Ferenc református lelkész, valamint Bogár Gáspár plébános megáldotta a résztvevõket, majd közösen imádkoztak.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-12-17 05:50:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül